'Avaz Memleket Türklüleri' Aydınlı gençlerle buluştu - Son Dakika
Yerel

'Avaz Memleket Türklüleri' Aydınlı gençlerle buluştu

\'Avaz Memleket Türklüleri\' Aydınlı gençlerle buluştu

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü ile Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan vatan ve millet sevgisini konu edinen kahramanlık türkülerinin seslendirildiği 'Çınaraltı Gençlik Söyleşileri Avaz Memleket Türküleri' programı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre...

16.03.2022 11:28  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü ile Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan vatan ve millet sevgisini konu edinen kahramanlık türkülerinin seslendirildiği 'Çınaraltı Gençlik Söyleşileri Avaz Memleket Türküleri' programı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi Meandros Salonu'nda gerçekleşti.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Meandros Salonu'nda gerçekleştirilen programa ADÜ Rektörü Prof.Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, MHP İl Başkanı Haldun Haluk Alıcık, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Türk Halk Müziği'nin genç sanatçılarından Turgay Coşkun, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yurtlarında üniversite eğitimi gören öğrencilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Program öncesi konuşma yapan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, "Amacımız gençlerimizin geleceğe hazırlanması, sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerle gençlerimizin gelişmesine katkıda bulunmak. Ülkemizin farklı yerlerinden gelen gençlerimizin bir arada yaşadığı yurtlarımızda çok farklı kültürlerin barış içinde yaşadığı bu güzel ortamlarda öğrencilerimizin morallerine moral katalım dedik. Tarihimizi, kültürümüzü yansıtan bir etkinliği gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Müziği Koro Şef Yardımcısı ve ses sanatçı Turgay Coşkun tarafından birbirinden güzel memleket ve kahramanlık türkülerini seslendirdi. Birbirinden anlamlı ve güzel türküleri seslendiren Coşkun'a salonu dolduran davetliler ve öğrenciler eşlik etti. Turgay Coşkun ile Avaz Memleket Türküleri programında salonu dolduran GSB Yurtları öğrencileri, ellerindeki Türk Bayrakları ile türkülere eşlik ederek, salonun adeta kırmızı beyaza bürünmesini sağladı. Dinleyicilerini coşturan sanatçı Turgay Coşkun, salonda renkli anlar yaşatarak türküleriyle adeta yöre yöre gezdirdi. Sanatçı Coşkun'a Kerimoğlu türküsünü söylerken efeler ve öğrenciler zeybek ile eşlik etti. Turgay Coşkun'un türkülerine eşlik eden dinleyiciler doyasıya eğlendi.

Programın sonunda Sanatçı Turgay Coşkun, "Kültürümüzü, özümüzü, türkülerimizi yeni nesillerimize aktarmak, kültürel dejenerasyona uğramamak adına planlanan böyle faydalı ve güzel bir etkinlik için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum." dedi. Ardından Aydın ADÜ Rektörü Prof.Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Turgay Çoşkun'a GSB Yurtları'nda öğrencilerin el sanatları kursunda hazırladığı el işi ürünün hediye etti.

Çınaraltı Gençlik Söyleşileri Avaz Memleket Türküleri programı, öğrenciler ile birlikte toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Avaz Memleket Türklüleri' Aydınlı gençlerle buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement