Avrupa Komisyonu'ndan Tepebaşı'na En İyi Gençlik Uygulaması Ödülü - Son Dakika
Yerel

Avrupa Komisyonu'ndan Tepebaşı'na En İyi Gençlik Uygulaması Ödülü

Avrupa Komisyonu\'ndan Tepebaşı\'na En İyi Gençlik Uygulaması Ödülü

Tepebaşı Gençlik Merkezleri Sosyal Girişim Ekibi, İtalya’nın Trieste kentinde sahibini bulan, 2016 Eurodesk Ödülleri’nde, en iyi uygulama örneği olarak, ödül kataloğunda yerini aldı.

02.11.2016 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Gençlik Merkezleri Sosyal Girişim Ekibi, İtalya'nın Trieste kentinde sahibini bulan, 2016 Eurodesk Ödülleri'nde, en iyi uygulama örneği olarak, ödül kataloğunda yerini aldı.

Gençlerin birbirileri ile dayanışmasını ve ellerindeki bilgi ve becerileri halkın diğer kesimleri ile paylaşmasını amaçlayan Tepebaşı Gençlik Merkezleri'nde aktif rol alan gençler, ürettikleri projeler ile dünyaya açılıyorlar. Başarılı çalışmalarını aldıkları ödüller ile taçlandıran merkezler, İtalya'nın Trieste kentinde sahibini bulan, 2016 Eurodesk Ödülleri'nde, "Tepebaşı Gençlik Merkezleri Sosyal Girişim Ekibi" en iyi uygulama örneği olarak, ödül kataloğunda yerini aldı.

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri, Avrupa Komisyonu Eurodesk Brüksel Ofisi tarafından İtalya'nın Trieste kentinde 24-27 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenen Temas Noktaları Semineri'ne, Eurodesk Türkiye Ağı'nı temsilen, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve İğne Deliği Gençlik Merkezi ile birlikte katıldı. 16 ülkeden 34 temsilcinin katıldığı toplantıda, Gençlik politikası geliştirmede sektörler arası işbirliği, gelecek çalışma planındaki öncelikler, #timetomove2016 kampanyasının durumu ve iyi örnek uygulamaları paylaşıldı. 2016 Eurodesk Ödüllerinin de sahiplerini bulduğu bu toplantıda, Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri tarafından koordine edilen "TGM Sosyal Girişim Ekibi" iyi uygulama örneği olarak ödül kataloğunda yerini aldı.

33 Avrupa ülkesinde faaliyette bulunan Eurodesk Bilgi Ağı, ülkemizde de Türk Ulusal Ajansı bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye'de 62 il 137 kurum ile çalışan sistemde Tepebaşı Belediyesi 2012 yılında akreditasyon alarak çalışmalarına başlamıştı. Daha önce Eskişehir Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezi, Avrupa fırsatlarını gençlere aktaran bilgi aktarım ağı olan ve ülkenin birçok şehrinde yer alan Eurodesk Temas Noktalarından biri olarak seçilmişti.

Daha önce Takas Pazarı, Dönüşüm Sofraları, Hadi Bizi Gönülden Destekle, STK rehberi, Point İt, Survival Turkish ve I Had A Dream gibi 7 proje ile 1500'den fazla gence direkt veya dolaylı olarak ulaşan Sosyal Girişim Ekibi, aldıkları ödü Aralık ayında Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'a sunacaklar.

EURODESK Türkiye Nedir?

Yerelde gençlerle ve gençlik çalışanlarıyla temas halinde olan kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, Avrupa Gençlik Portalı ve Merkez tarafından gençlere yönelik ve gençlik sahasında yapılan bilgilendirme faaliyetlerinin desteklenmesini sağlayarak, Avrupa fırsatlarını gençler ve gençlik çalışanları için ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlamaktadır. Gençlere Avrupa'nın değişik ülkelerinde staj yapma, gönüllü hizmet, iş bulma ve eğitim alma imkanı sunan Eurodesk ve Gençlik Eylem Programları hakkında hizmet veren Eurodesk Temas Noktaları; Eurodesk ulusal ortakları ile ulusal, bölgesel ve yerel düzeylerde halka yönelik çeşitli Avrupa bilgi hizmetleri sunmaktadır. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupa Komisyonu'ndan Tepebaşı'na En İyi Gençlik Uygulaması Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement