Depremzede aileler Aydın'da ağırlandı - Son Dakika
Yerel

Depremzede aileler Aydın'da ağırlandı

Depremzede aileler Aydın'da ağırlandı Çocuklar aileleri ile birlikte unutulmaz bir gün geçirdi Aydın Büyükşehir Belediyesi depremin yaralarını sarmak için seferber olurken, Aydın'a gelen depremzede aileleri Aydın Tekstil Park'ta ağırlayıp 'yanınızdayız' mesajı verdi.

04.03.2023 14:04  Güncelleme: 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Depremzede aileler Aydın'da ağırlandı

Çocuklar aileleri ile birlikte unutulmaz bir gün geçirdi

AYDIN - Aydın Büyükşehir Belediyesi depremin yaralarını sarmak için seferber olurken, Aydın'a gelen depremzede aileleri Aydın Tekstil Park'ta ağırlayıp 'yanınızdayız' mesajı verdi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 'asrın felaketi' olarak adlandırılan ve 11 ilçede etkili olan yıkıcı depremlerin ardından kurum, kuruluş ve vatandaşlar depremzedelere yardım için seferber oldu. Yapılan planlamalar çerçevesinde Adıyaman ile eşleştirilen Aydın'a binlerce depremzede getirilerek kamu kurumlarının misafirhanelerine ve çeşitli ikametlere yerleştirildi. Yaşanan deprem felaketinin ilk günden beri sahada olan Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın'a gelen depremzedeler için de harekete geçti.

Aydın Tekstil Park'ta depremzedeler için öğle yemeği verilirken, çocuklar için de de özel olarak hazırlanan çeşitli aktiviteler düzenlendi. Gün boyunca unutulmaz bir gün geçiren depremzede aileler Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ettiler.

"Bizleri çok güzel ağırlıyorlar"

Adıyaman'dan Aydın'a 8 kişi geldiklerini ve Aydın'da kendileri ile çok güzel ilgilenildiğini ifade eden depremzede 42 yaşındaki Ali Yılmaz Burgu, "Sağ olsunlar bize burada KYK yurtlarını açtılar. Çocuklarımız ile sıcak bir ortamda tekrar bir yuva haline geldik. Allah hiç kimseye böyle bir acı bir daha yaşatmasın. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi de çocuklarımızla birlikte vakit geçirebileceğimiz güzel bir etkinlik hazırlamış. Çocuklarımız için burada çeşitli oyun aktiviteleri var ve hepsi yaşadığı felaketi bir nebze olsun unutup zaman geçiriyorlar. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"Desteğimiz sürecek"

Türkiye'nin en acı gününden bu yana 27 günün geçtiğini hatırlatan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Barış Altıntaş, "İlk günden itibaren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun talimatları ile vatandaşlarımızla birlikte olduk, olmaya devam ediyoruz. Daha sonraki süreçte de Aydın'a gelen misafirlerimiz ile ilgilenerek onlara Aydın insanının misafirperverliğini göstermeye çalışıyoruz. Bugün de Aydın Tekstil Park'ta tüm ekibimiz ile birlikte depremzede vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte güzel bir gün geçirmelerini, acılarını bir nebze de olsa unutmalarını sağlamak için bir araya geldik. Depremzede ailelerimizin bundan sonra da sürekli yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak destek ver yardımlarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Depremzede aileler Aydın\'da ağırlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Depremzede aileler Aydın'da ağırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement