Aydın'da 30 Engellinin Yüzü Güldü - Son Dakika
Yerel

Aydın'da 30 Engellinin Yüzü Güldü

Aydın\'da 30 Engellinin Yüzü Güldü

Aydın'da engelli işsizlerin istihdamını arttırmayı amaçlayan İŞKUR İl Müdürlüğü, bin 300 engelli işsizi iş görüşmesine çağırarak işverenlerle buluşturdu.

26.01.2012 11:38

Aydın'da engelli işsizlerin istihdamını arttırmayı amaçlayan İŞKUR İl Müdürlüğü, bin 300 engelli işsizi iş görüşmesine çağırarak işverenlerle buluşturdu.

İş Kanunu'nda yer alan 50 kişinin üzerinde işçi çalıştıran işyerlerinde en az bir engelli bulundurma zorunluluğu Aydın İŞKUR'u harekete geçirdi. İşverenlerden gelen talep üzerine kuruma kayıtlı bin 300 engelli işsizi davet eden İŞKUR, işverenlerle engelli işsizleri bir araya getirdi. Engelli işsizler il merkezi ve ilçelerinden gelen 50 işveren ile yüzyüze görüşüp çalışma şartlarını işverenlerden dinledi. İşverenlerle yapılan uzun görüşmeler neticesinde 30 engelli işsizin yüzü güldü.

İŞKUR İl Müdürü Zafer Alıcı engellilerin daha fazla istihdam edilmesi için engelli işsizler ile işverenleri iş görüşmesinde buluşturduklarını belirterek, "Kurumuza kayıtlı bin 300 civarında engelli işsiz bulunuyor. Engellerinden dolayı dezavantaja sahip bu kişilerin işyerlerine gidip iş görüşmesi yapması onlar için hem maddi külfet getiriyor hem de yoruyor. Onları bu dertten kurtarmak için işverenle iş görüşmesi yapmalarına aracı olduk. Yapılan görüşmelerde 30 engellimiz iş sahibi oldu" dedi.

Alıcı, İş Kanuna göre 50 kişinin üzerinde işçi çalıştıran işyerlerinde en az bir engellinin de istihdam edilme zorunluluğu bulunduğunun altını çizerek, "Bu konuda işverenlerimiz aradıkları nitelikte engelli işsizi bulmakta zorluk çekiyor. İşverenler bu sıkıntılarını bize iletti. Biz de böyle bir uygulama yapmayı uygun gördük. Böylelikle işveren istihdam edeceği engelliyi de tanımış oluyor. İleriki dönemlerde bu iş görüşmelerini arttırmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da 30 Engellinin Yüzü Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement