Aydın'da Tarım Son Yıllarda İyi Başarı Yakaladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Aydın'da Tarım Son Yıllarda İyi Başarı Yakaladı

Aydın\'da Tarım Son Yıllarda İyi Başarı Yakaladı
17.10.2012 12:41  Güncelleme: 12:52

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, "Son yıllarda Aydın genelinde başlatılan iyi tarım ve organik tarım çalışmalarında önemli bir başarı yakalandı" dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, "Son yıllarda Aydın genelinde başlatılan iyi tarım ve organik tarım çalışmalarında önemli bir başarı yakalandı" dedi.

Kılınç, yaptığı yazılı açıklamada, üretilen ürünlerin tarladan sofraya gelinceye kadar çeşitli kontrollerden geçerek tüketiciye ulaştığını ifade etti.

Aydın genelinde entegre mücadele çalışmalarının pamuk, zeytin ve örtü altı üretiminde olmak üzere toplam 7 bin 419 dekar alanda yürütüldüğünü kaydeden Kılınç, açıklamada, "Son yıllarda Aydın genelinde başlatılan iyi tarım ve organik tarım çalışmalarında önemli bir başarı yakalandı" ifadesine yer verdi.

Organik tarım uygulamalarında yapılan çalışmaların 2002 yılından bu yana 5 bin 353 kişiye ait 319 bin 623 dekar alanda yürütüldüğünü ifade eden Kılınç, organik tarım desteklemesinin 2009 yılında başladığını, 2 bin 807 üreticiye ait 148 bin 905 dekar alana bugüne kadar toplam 7 milyon 402 bin 697 TL destekleme ödemesi yapıldığını dile getirdi.

Muhabir: Suat Deniz

Yayıncı: Ramazan Ercan - AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'da Tarım Son Yıllarda İyi Başarı Yakaladı - Son Dakika


Advertisement