Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın genelindeki eğitim kurumlarındaki bilgisayar eksikliğinin giderilmesi ve Fatih projesine uyum süreci kapsamında hayırseverleri bilgisayar bağışında bulunmaya davet etti.
Yenipazar ve Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke, Aydın'da göreve başlayan ve ilin ilk kadın İl Milli Eğitim Müdürü olan Pervin Töre'yi makamında ziyaret etti. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye yeni görevinde başarılar dileyen Duran Teke, kendisinin de emekli bir eğitimci olması nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü faaliyetlerine gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Ziyareti için Duran Teke'ye teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de; Aydın'da göreve başlamasının ardından ilk ziyaret ettiği ilçeler arasında Duran Teke'nin de memleketi olan Yenipazar ilçesinin yer aldığını anımsattı. Yenipazar eğitim camiasının eksikliklerini yerine tespit ettiklerini ifade eden Töre; bu eksiklikler arasında en önemlilerinden birisinin bilgisayar olduğunu kaydetti. Yenipazar ve köylerindeki eğitim kurumlarında 30 adet bilgisayara ihtiyaç duyulduğuna değinen Töre; Yenipazar'ın eğitim sorunlarını Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden'e de ilettiğini söyledi. Töre; başta Yenipazar olmak üzere il genelindeki okullarda yaşanan bilgisayar eksikliğinin giderilmesi için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Töre; bilgisayar eksikliğinin giderilmesi ve eskiyen ekipmanların yenilenmesinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Fatih' projesine uyum ve hazırlık açısından büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.
Yenipazar'daki okullarda yaşanan bilgisayar sıkıntısını İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'den öğrenen Yenipazar ve Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke ise, eğitim kurumlarına bilgisayar desteği kampanyasının Yenipazar'dan başlamasının kendilerini de mutlu ettiğini ifade etti. Teke; imkanlar ölçüsünde kendilerinin de bu kampanyayı desteklediklerini sözlerine ekledi. - AYDIN
Son Dakika › Yerel › Aydın Milli Eğitimden Bilgisayar Kampanyası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.