Bak Kadıköy Ekibi, Afet Bölgesindeki Görevini Tamamlayarak İstanbul'a Döndü - Son Dakika
Yerel

Bak Kadıköy Ekibi, Afet Bölgesindeki Görevini Tamamlayarak İstanbul'a Döndü

Deprem bölgesinde 49 personeli ve bir arama köpeği ile arama kurtarma çalışmalarına katılan Kadıköy Belediyesi arama kurtarma takımı BAK Kadıköy İstanbul’a döndü.

18.02.2023 15:17  Güncelleme: 15:21

Deprem bölgesinde 49 personeli ve bir arama köpeği ile arama kurtarma çalışmalarına katılan Kadıköy Belediyesi arama kurtarma takımı BAK Kadıköy İstanbul'a döndü.

Afetin ilk gününden itibaren Hatay'da yürütülen arama kurtarma çalışmalarında görev alan ve aralarında iki bebeğin ve 72 yaşında bir yurttaşın olduğu 17 kişiyi enkaz altından sağ olarak kurtaran BAK Kadıköy ekibi, İstanbul'a döndü. Gece 22.00 sularında İstanbul'a varan ekibi, aileleri ve çalışma arkadaşları karşıladı.

KADIKÖY, DEPREMİN YARALARINI SARMAYA DEVAM EDİYOR

Kadıköy Belediyesi, depremden dakikalar sonra harekete geçmiş ve gerek bölgede gerekse ilçede depremin yaralarını sarmaya başlamıştı. Bir yandan arama kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ederken, bir yandan da Kadıköy'den peş peşe çıkan yardım TIR'ları afet bölgesine yardım götürdü.

Afet bölgesinde 2 Aşevi TIR'ı ve 2 mobil ikram aracı ile sıcak yemek dağıtımı da yapan Belediye, tek öğünde günde 10 bin kişiye sıcak yemek servis ediyor. Kadıköy Belediyesi'nin afet bölgesinde bulunan aşevlerindeki yemek yapımına gönüllü şefler de destek veriyor.

Medikal ürünlerin  köylere ulaşmasını sağlayan Kadıköy Belediyesi, afette evini kaybedenler için Hatay Samandağ'da çadırlar kurdu.

Kadıköy Belediyesi'nin 100'ün üzerindeki personeli deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, deprem bölgesinden kendi olanaklarıyla gelen ve Kadıköy'de yaşayan yakınlarının yanına yerleşen depremzedelerin ihtiyaçlarını da talepler doğrultusunda karşılıyor.

Bak Kadıköy Ekibi, Afet Bölgesindeki Görevini Tamamlayarak İstanbul\'a Döndü
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bak Kadıköy Ekibi, Afet Bölgesindeki Görevini Tamamlayarak İstanbul'a Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement