Bakan Müezzinoğlu Bölge Sağlık Temsilcileri İle Toplantı Yaptı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bakan Müezzinoğlu Bölge Sağlık Temsilcileri İle Toplantı Yaptı

Bakan Müezzinoğlu Bölge Sağlık Temsilcileri İle Toplantı Yaptı
05.02.2016 15:51

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu D.S.İ toplantı salonunda bölgede yer alan illerin sağlık temsilcileri ile bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu D.S.İ toplantı salonunda bölgede yer alan illerin sağlık temsilcileri ile bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıya Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra, Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, Bakan Yardımcısı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, Müsteşar Yardımcısı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı, Sağlık Bakanlığı Üst Düzey Bürokratları, Bölge İllerinden Bakanlığa bağlı Kurumların Yetkilileri katıldı. DSİ Toplantı Salonu'nda düzenlenen Bölge Değerlendirme Toplantısı'nın açış konuşmasını yapan Bakan Müezzinoğlu, hiçbir vatandaşın sağlık hizmetlerinden mahrumiyet hissetmemesinin en temel konu başlığı olduğunu vurguladı.

Sağlık alanında mağduriyet yaşanmaması için alınan önlemlere ilave tedbirler eklenebileceğini aktaran Müezzinoğlu, "Bu toplantı, zor koşullarda verdiğimiz hizmetleri, mesleğimize olan sevgimiz ve saygımız, milletimize ve insana verdiğimiz değer gereği bir adım daha güçlü bir şekilde ileri atılabilecek varsa tedbirler bunları da kapsayan bir değerlendirme toplantısı olacak" ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının terör eylemleri nedeniyle zor şartlar altında çalıştığına dikkati çekerek, bölgede insanlara sağlık hizmeti sunan başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

"Yer yer ağır sıkıntılar yaşadık, ağır bedeller ödedik. Direksiyon başındaki ambulans şoförümüz, yine görevini bitirip evine giden sağlık çalışanı kardeşimiz, aile hekimimiz öldürüldü" diyen Müezzinoğlu, bütün bunlara rağmen "insanı yaşatma derdi ve sorumluluğu olan" bir mesleğin mensupları olduğunu vurguladı.

Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İnşallah en kısa zamanda da milletimiz bu terörizmin altında ödediği ağır bedellerden de kurtulacaktır diye ümit ediyorum. Hep birlikte bir taraftan insanı yaşatma duyarlılığını gösterirken, diğer taraftan da insanımıza ağır bedeller ödeten terör ve terörizme de hep birlikte dik duruşun güzel ve güçlü örneklerini sunmaya devam edeceğiz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bakan Müezzinoğlu Bölge Sağlık Temsilcileri İle Toplantı Yaptı - Son Dakika


Advertisement