Bakırköy Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı'nda İki Müze, Bir Kitap - Son Dakika
Yerel

Bakırköy Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı'nda İki Müze, Bir Kitap

Bakırköy Belediyesi, Cumhuriyet’in 92’nci yıl dönümü dolayısıyla Bakırköy Belediyesi Atatürk Müzesi ve A. İlhan Gülek Etnografya Müzesi’ni açıyor.

28.10.2015 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy Belediyesi, Cumhuriyet'in 92'nci yıl dönümü dolayısıyla Bakırköy Belediyesi Atatürk Müzesi ve A. İlhan Gülek Etnografya Müzesi'ni açıyor. Belediye ayrıca, Atatürk Müzesi'nin açılışında hazırladığı "Atatürk Bakırköy'de" kitabını vatandaşlara hediye edecek.

Bakırköy Belediyesi, Yeşilköy Sahil'de, Balıkçılar Barınağı karşısında bulunan Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi'nde kurduğu Atatürk Müzesi ve A. İlhan Gülek Etnografya Müzesi'ni Cumhuriyet Bayramı'nda törenle açıyor. Tarihçi, yazar ve halkbilimci A. İlhan Gülek'in koleksiyonlarının sergileneceği müzelere; başta Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi, Troya Folklor Araştırmaları Derneği, Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) olmak üzere pek çok kurum destek oldu. Destekçiler arasında Sabiha Tansuğ, Hıfzı Topuz, Üstün Asutay, Gülsen Tuncer, Engin Ayça, Perihan Ergun, İzzettin Baki, Remzi İren, Mamati Koleksiyon, Cengiz Şahin, Mustafa Göğebakan gibi ünlü sanatçılar ve koleksiyoncular da var.

A. İlhan Gülek'in, Atatürk Müzesi'nin açılışında hediye etmek için hazırladığı "Atatürk Bakırköy'de" kitabı da aynı gün okuyucularla buluşacak.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Önderimiz ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, yaşamının son yıllarının en güzel günlerini Bakırköy'de, Florya'da geçirdi. Atatürk bir anlamda Bakırköylüdür, yani hemşehrimizdir. Açtığımız Atatürk Müzesi ve yayınladığımız "Atatürk Bakırköy'de" kitabı ile Atatürk'ün Florya ve Yeşilköy'deki anılarını, fotoğraflarını, yani O'nun yaşamının bir parçasını sizlere anlatmak, göstermek istedik. Atatürk'ün Bakırköy'ü sevdiği kadar, bizler de Atatürk'ü seviyoruz. Bunu yaptığımız işler ve Atatürk'ün yolundan ayrılmayarak göstereceğiz. Etnografya Müzesi'yle de köklü Anadolu kültürünü ve zenginliğini özellikle çocuklarımıza, gençlerimize aktarmayı hedefledik. Bu değerli ve özgün müzeleri açmamızı sağlayan destekçilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bakırköy Belediyesi Atatürk Müzesi ve A.İlhan Gülek Etnografya Müzesi 29 Ekim 2015 Perşembe günü açılacak. 17.00'daki açılış öncesinde BASAD Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koroları bir konser verecek. Konser, saat 16.00'da başlayacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakırköy Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı'nda İki Müze, Bir Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement