Balçova'da 'Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler Çalıştayı' - Son Dakika
Yerel

Balçova'da 'Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler Çalıştayı'

Balçova\'da \'Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler Çalıştayı\'

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) ve Balçova Belediyesi ortaklığında ‘Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler Çalıştayı’ düzenlendi.

30.01.2023 11:03  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) ve Balçova Belediyesi ortaklığında 'Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler Çalıştayı' düzenlendi.

Köy Enstitüleri, Balçova'daki panel ve çalıştayda tartışıldı. YKKED ve Balçova Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen çalıştayda, 'Köy Enstitülerinin temel kazanımlarının günümüzde yerel yönetimlerdeki karşılığı ne olmalıdır?' sorusunun cevabını bulmak için ilk olarak kısa bir panel düzenlendi.

YKKED Başkanı Ethem Duygulu ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya'nın giriş konuşmalarının ardından Prof. Dr. Kemal Kocabaş'ın moderatörlüğündeki panelde CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Köy-Kop Genel Başkanı Neptün Soyer ve önceki dönem Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, yerel yönetim ve kooperatifçilik uygulamalarını anlatıldı.

Panelin ardından alanında uzman akademisyen, müfettiş, öğretmen, yazar, sanatçı ve bürokratlarından oluşan 70 kişilik bir çalışma grubu; 'Eğitim Hakkı', 'Öğrencilerin Kişilik ve Akademik Gelişimlerine Destek Eğitimi', 'Kültür-Sanat Eğitimi', 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği', 'Tarım, Ekoloji', 'Gıda Güvenliği', 'Doğa-Çevre Eğitimi' ve 'Kooperatifçilik ile Köy Enstitülerinin Güncel Karşılığının Yaratılması ve Yerel Yönetimler' başlıkları altında oturumlar düzenledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Balçova'da 'Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement