Balıkesir Ticaret Odasının 2013 Yılı Verileri - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Ticaret Odasının 2013 Yılı Verileri

Balıkesir'de odadan geçen yıl 330 üye kayıtlarını sildirdi ve 462 yeni üye kaydı yapıldı.

15.01.2014 14:46  Güncelleme: 10:41

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, 2013 yılında odadan 330 üyenin kayıtlarını sildirdiğini ve 462 yeni üyenin katıldığını söyledi.

Ermişler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ticaretin, Ticaret Odalarında başlayıp Ticaret Odalarında bittiğini belirtti.

Herhangi bir sanayi veya tesisin kuruluşunun ilk müracaat ve ziyaretinin Ticaret Odalarına yapıldığını ifade eden Ermişler, "İnsanlar ticaretin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vergi dairesi ve diğer kurumlardan başladığını ve aynı şekilde bu kurumlarda sona erdiğini zannediyor ama durum öyle değil. Ticaret, Ticaret Odalarında başlar, Ticaret Odalarında biter" dedi.

Balıkesir'de geçen sene kurulan şirket verileri hakkında bilgi veren Ermişler, şunları kaydetti:

"2013 yılına baktığımızda ilimizde 70 anonim şirketi, 162 limited şirket, 10 banka şubesi kurulmuştur. Oda kayıtlarımızdan 330 üye kaydı silinirken 462 yeni üye kaydı yapılmıştır. Kayıt sildiren üyelerimizden 15'i anonim, 54'ü limited şirkettir. Yatırım konusunda Balıkesir, lojistik anlamda çok avantajlı bir il haline gelmiştir. Balıkesir'deki arsa fiyatları, bölgedeki büyük şehirlere oranla daha ucuzdur. Yatırımcı arsa bulmakta zorluk çekmektedir. Büyük şehirlerde arsa fiyatları, Balıkesir'e oranla yüzde 200-300 daha pahalıdır. Balıkesir, İstanbul, Bursa, İzmir şehirlerinin arasında yer alan ve bugüne kadar gerekli yatırımları almayan bir şehirdir ama son yıllarda yatırımcılar artık etrafımızda bulunan büyük şehirlerde yer bulamıyor. Organize Sanayi Bölgeleri dolmuş durumdadır. Ayrıca Balıkesir'de arsa fiyatlarının uygun olması yatırımcıyı çekmede en önemli faktörler arasında yer almaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir Ticaret Odasının 2013 Yılı Verileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement