Barış Akarsu'nun Ailesinden Kütüphane Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Barış Akarsu'nun Ailesinden Kütüphane Tepkisi

Barış Akarsu\'nun Ailesinden Kütüphane Tepkisi

Barış Akarsu'nun Bartın'ın Amasra İlçesi'nde Yaşayan Babası Selahattin Akarsu Kendilerine Söz Verilmesine Rağmen Belediyenin Kurulan Kütüphaneye Oğlunun İsminin Vermediğini İddia Etti.

12.01.2011 21:46

Trafik kazasında hayatını kaybeden rock müzik şarkıcısı Barış Akarsu'nun Bartın'ın Amasra İlçesi'nde yaşayan babası Selahattin Akarsu kendilerine söz verilmesine rağmen belediyenin kurulan kütüphaneye oğlunun isminin vermediğini iddia etti. Selahattin Akarsu oğlunun heykelinin bulunduğu alandaki kulübenin kaldırılması üzerine hayranlarının kütüphane için gönderdiği kitapları okullara dağıtmayı düşündüğünü söyledi. Amasra Belediye Başkanı CHP'li Emin Timur ise kütüphaneye Barış Akarsu'nun adının verilmesi yönünde sözlerinin bulunmadığını, ancak ailenin belediye meclisine başvurması durumunda bunun düşünülebileceğini söyledi.

Bodrum'da doğum günü olan 29 Haziran 2007'de geçirdiği trafik kazasında yaralanan, 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybeden Barış Akarsu memleketi Amasra'da toprağa verildi. Barış Akarsu'nun 3 metre boyutundaki heykeli Amasra'da adının verildiği parka dikilirken, kullandığı 2 motosiklet ise cam fanuslarda heykelin yanı başında sergileniyor. Parkta bulunan Barış Akarsu'nun adına hazırlanan afiş, poster ve hayranlarının kurulacak kütüphane için gönderdiği kitapların bulunduğu ahşap kulübe ise bugün belediye tarafından kaldırıldı. Selahattin Akarsu kulübedeki eşyaları ve kitapları alarak evine götürdü.

Barış Akarsu hayranlarının kurulacak kütüphane için binlerce kitap gönderdiğini ifade eden Selahattin Akarsu, Amasra Belediyesi'nin kurduğu Amasra Belediyesi Halk Kütüphanesi ve İnternet Evi'ne oğlunun adının verileceği yönünde söz verildiğini iddia etti. Belediyeye tepki gösteren Selahattin Akarsu, "Emin Timur belediye başkanı olduğunda bize söz verdi. Şu an açtığı kütüphanenin tadilatı bittikten sonra oğlumun adının verileceğini söyledi. Tadilat yaptı, bizde binlerce kitabımızı muhafaza ederek, dört gözle kütüphanenin açılmasını bekledik. Ancak bu söz yerine getirilmedi" dedi.

Parkta bulunan kulübeyi boşalttığını söyleyen Selahattin Akarsu, "Kulübedeki kitapları aldım. Sergilenen motosikletleri de alacağım. Kitapları okula dağıtmayı düşünüyorum. Bundan sonra Barış ile ilgili belediye bünyesinde hiçbir etkinlik yaptırmayacağım. Polis bariyerleri ve İsmail YK konserleri ile Barış günleri istemiyorum. İstanbul'da Barış sevenler derneğini kuracağım. Amasra'da yapılacak etkinlikler dernek çatısı altında olacak" diye konuştu.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur ise belediyenin atıl durumda olan bir binasını düzenleyerek, kütüphane ve internet evi olarak hizmete açtıklarını belirterek, "Kütüphane ve internet evine Barış Akarsu isminin verileceği yönünde bir söz olduğu iddialarının aslı astarı yok. Böyle bir söz verilmiş değil. Barış Akarsu ismi verilebilir de ama bunun yolu ve yöntemi var. Bununla ilgili bir talep var ise belediye meclis kararı olması gerekir. Ben bunu defalarca ailesine anlatmaya çalıştım. Böyle bir talep gelirse meclis değerlendirir. Gerekirse Barış'ın ismi verebilir de, bununla ilgili bir sakınca yok" dedi.

Barış Akarsu'yu sevdiklerini söyleyen Timur, şöyle konuştu:"Biz ve Amasralılar hepimiz Barış'ı sever ve onun adına her sene müzik günlerini belediye olarak düzenleriz. Burada ailesinin yarattığı bir polemik var zannediyorum. Belediye taktir etmiş ve bir heykelini Tankut Öktem hocaya yaptırarak, Amasra'nın en güzel yerindeki parka dikmiştir. Ailesi de bunu iyi yönde değerlendirmelidir. Amasra halkına minnetlerini bildirmelidir. Barış Akarsu'nun heykelinin bulunduğu parkta bir düzenleme söz konusu. Bu alanda anfi tiyatro benzeri bir çalışmamız var. Kulübenin anahtarı Barış Akarsu'nun ailesinde. Kendileri de burada bir düzenleme yapılacağını biliyorlardı. Kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak bir alan olarak düzenlenecek. Şuanda Barış Akarsu hayranlarına faks çektiriyorlar. Yalan yanlış bilgilerle birilerini dolduruyorlar, söylenenlerin hiçbirisi doğru değildir"

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Barış Akarsu'nun Ailesinden Kütüphane Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement