Barışın Mimarları Hititler Gaziantep'teydi - Son Dakika
Yerel

Barışın Mimarları Hititler Gaziantep'teydi

Barışın Mimarları Hititler Gaziantep\'teydi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2012 yılı Türkiye-Hollanda dostluğunun 400.yılı dolayısıyla 'Hattuşa' adlı panel düzenledi.

28.05.2012 11:36

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2012 yılı Türkiye- Hollanda dostluğunun 400. yılı dolayısıyla 'Hattuşa' adlı panel düzenledi.

Hattuşa paneli ve Hattuşa atölye çalışması ile Hititler ve Geç Hititlerde sosyal ve kültürel yaşam, Hititler'de müzik kültürü ve Türk Musikisi konuları uzmanları tarafından ele alındı. Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve konusunda uzman panelistler ile çok sayıda izleyicinin katıldığı Hititler ve Geç Hititler'de Sosyal ve Kültürel Yaşam konulu Hattuşa panelinde Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu-Atatürk ve Hititler, Prof. Dr. Aygül Süel-Hitit Kanunları ve Kanun Hükmünde Kararnameler, Doç. Dr. Tunç Sipahi-Hitit Kültür ve Sanatı, Doç. Dr. Şevket Dönmez-Bit Hilani-Geç Hitit Kültürünün Mimarlık Tarihine Katkısı, Doç. Dr. Esma Reyhan-Hitit Bayram Ritüelleri, Dr. Leyla Murat-Belgelerle Hititler'de Tıp başlıkları ile konuşmacı olarak yer aldılar.

Günün ikinci programında Hattuşa atölye çalışması düzenledi. Hititlerde Müzik Kültürü ve Türk Musikisi konulu atölye çalışmasına; Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktar Türk Musikisi ve Makamsal Armoni, Prof. Şehvar Beşiroğlu Hitit Müzik Kültüründe Lirler ve Harplerden Osmanlı Çeng'ine Anadolu'da Çalgısal Dönüşüm, Dr. Okan Murat Öztürk Tanbur Tipli-Uzun Saplı Çalgılar ve Hitit Müzik Kültürü ile Oğuz Elbaş Hititler'de Müzik ve Dans başlıklarıyla konuşmacı olarak katıldılar.

Hitit İmparatorluğu'nun dünya kültür yaşamına kattığı değerler ve bir Anadolu uygarlığı olan Hititler'in kültürüne ait değerlerinin günümüz dünyasına olan etkilerinin ele alındığı Hattuşa paneli ve Hattuşa atölye çalışması, katılımcıları zamanda bir yolculuğa çıkardı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Barışın Mimarları Hititler Gaziantep'teydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement