Başbakan Yardımcısı Atalay."Bütün Kesimlerin Hak ve Hukuk Savunucusu Biziz." - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Atalay."Bütün Kesimlerin Hak ve Hukuk Savunucusu Biziz."

Başbakan Yardımcısı Atalay."Bütün Kesimlerin Hak ve Hukuk Savunucusu Biziz."

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bütün kesimlerin hak ve hukuk savunucusu biziz."

17.03.2013 17:14

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bütün kesimlerin hak ve hukuk savunucusu biziz. Bütün demokratik hakları elinden alınan ihlal edilen veya esirgenen, kendilerine haksızlık edilen kesimlerin hakkının savunucusu biziz. Kürt kökenli kardeşlerimiz için de bu durum böyledir" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Başbakan Yardımcısı Atalay, Ağrı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu toplantıların hükümet çalışmalarında önemli bir mekanizma olduğunu belirtti.

Hükümetin yaptığı yeni gelişmelerin bu mecliste konuşulduğunu anlatan Atalay, "Mümkün olduğunca bu meclislere merkezden arkadaşlarımız katılıyor. Yerelde yapılan çalışmalarımızı konu edip, neler yapılabileceğini istişare ediyoruz" dedi.

Bu tür toplantıların partiler arasında sadece AK Parti'de düzenlediğini ifade eden Atalay, şöyle devam etti:

" Türkiye'de güzel ne varsa AK partililerin önemli payı var. Bu sadece hükümetin çalışması değil, herkesin çalışmasıdır. Bugün biraz daha özel bir toplantı yapıyoruz. Hem ülkemizin meseleleri hem de ilimizin sorunlarını konuşuyoruz. Şu anda yürüttüğümüz bir süreç var, adı çözüm süreci. Bu süreçle ilgili daha çok sizlerden görüş almak ve söyleyeceklerimizi söylemek için geldik. İlimizin sorunlarını masaya yatırdık. İl teşkilatımızla bu sorunları konuştuk."

Ağrı'nın ileri gelenleriyle daha çok çözüm sürecini konuştuklarını vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

"Biz AK Parti olarak milletle diyaloğumuzu önemli tutuyoruz. Biz bu görüşmelerin çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşlarımız tereddütsüz bu süreci destekliyor. AK Parti olarak biz Türkiye'de birçok kesimin hak ve hukukunun garantisiyiz. Bütün kesimlerin hak ve hukuk savunucusu biziz. Bütün demokratik hakları elinden alınan ihlal edilen veya esirgenen, kendilerine haksızlık edilen kesimlerin hakkının savunucusu biziz. Kürt kökenli kardeşlerimiz için de bu durum böyledir. Onların ihlal edilen haklarını biz tekrar iade ettik ve devam ediyoruz. AK Parti olarak biz her türlü adımı attık ve atmaya da devam ediyoruz."

İl Danışma Meclisi Toplantısı daha sonra basına kapalı devam etti.

Muhabir: Emrah Kocabey - Metin Göktekin/ Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk - AĞRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Atalay.'Bütün Kesimlerin Hak ve Hukuk Savunucusu Biziz.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement