Basın Mensuplarından Rektör Akmaz'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Basın Mensuplarından Rektör Akmaz'a Ziyaret

Basın Mensuplarından Rektör Akmaz\'a Ziyaret

Şırnak'ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları, ikinci kez Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Ali Akmaz'ı makamında ziyaret edip, tebrik etti.

19.09.2012 10:28  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ikinci kez Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Ali Akmaz'ı makamında ziyaret edip, tebrik etti.

Rektör Prof. Dr. Akmaz, ziyaret sırasında rektörlük seçimleri süresince Şırnak halkının kendisine verdiği destekten ve göstermiş olduğu özveriden dolayı teşekkür etti. Üniversite hakkında da bilgi veren Rektör Akmaz, "Rektör olarak başladığım zamandan bugüne kadar akademik olarak yüzde bin 200 büyüme katettik. Akademik kadro olarak büyük bir gelişim yaşadık. Üniversitemizde sadece Şırnak merkezde 3 adet müstakil binamız var ve derslik açısından herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Ancak sürekli suiistimal edilen ana kampusumuzun da en kısa sürede temeli atılacaktır. 120 ile 140 milyon TL'ye yapılacak kampusumuz inşallah 2014-2015 yılında tamamen bitecek ve biz eğitimimizi ana kampusumuzda vereceğiz. Bunun yanında eski arazimizi de teknik bilimler kampusu, Cizre'de havaalanının yanında diğer bir kampus, Silopi'de ise ayrı bir kampus açmayı düşünüyoruz. İkinci dönemde öğrenci mevcudiyetimizi 10 bin olarak hedefliyoruz. Şuan rektörlüğümüze bağlı birimlerle birlikte 33 bölümümüz açılmış, bunlardan 19'u aktif olarak eğitim vermektedir. Biz üniversite olarak bütün kurum ve kuruluşlarla, Şırnak halkıyla birlikte üniversitemizi daha da büyüteceğiz" dedi.

2008 yılında çıkarılan kanunla her ilde bir üniversite kurulduğunu hatırlatan Akmaz, bu nedenle Şırnak Üniversitesi'ne hoca getirmekte zorluk çektiklerini belirtti. Akmaz, "Gerek bütün illerde aynı anda üniversite açılması ve gerekse de Şırnak'ın özel durumundan dolayı hocaları getiremiyorduk. Ancak 188 lojmanı üniversitemize katmamız, hocaların Şırnak'a getirilmesinde büyük bir katkı sağladı. Bunun da ilk meyvelerini almaya başladık ve kendi alanında büyük başarılara imza atmış birçok hocayı ileriki günlerde üniversitemize transfer edeceğiz" şeklinde konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basın Mensuplarından Rektör Akmaz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement