Başkan Alıcık, Köylüye Verdiği Sözünü Tuttu - Son Dakika
Yerel

Başkan Alıcık, Köylüye Verdiği Sözünü Tuttu

Başkan Alıcık, Köylüye Verdiği Sözünü Tuttu

Nazilli Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Hamzallı köy yolu düzenlenen açılış töreni ile halkın hizmetine girdi.

06.01.2014 12:35  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Hamzallı köy yolu düzenlenen açılış töreni ile halkın hizmetine girdi.

Hamzallı Köyü sakinlerine yaklaşık 1 ay önce verdikleri sözü yerine getirdiklerini, köylerin de üst yapısında ekonomik ve kalıcı yol çalışmaları yaptıklarını söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Hamzallı Köyü sakinleri benden bir söz istemişti, işte o sözü tuttuk ve en kısa sürede yolu hizmete sunduk" dedi.

Nazilli Belediyesi tarafından ilçeye 9 kilometre uzaklıktaki Hamzallı Köyü'ne 150 bin TL'lik yatırım yaptı. Aydın- Denizli Devlet Karayolu girişinden köy merkezine kadar olan yaklaşık 8 metre genişliğinde ve 750 metre uzunluğundaki yolun eskiyen asfaltı kazınarak 6 bin metrekarelik kilitli beton parke taşı ile kaplandı. Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince 1 haftalık yoğun bir çalışma ile yapımı tamamlanan ana yolun yanı sıra köyün ara sokaklarında da kilitli beton parke taşı döşeme çalışmaları yapılarak tamamlanan yoların açılışı Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen törenle yapıldı.

Hamzallı Köyü'nün sıkıntı ve sorunlarına çare olan Nazilli Belediyesi ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a teşekkürlerini ifade eden Hamzallı Köyü Muhtarı Hüseyin Önal, Hamzallı köyünde yol yapımından yaklaşık 1 ay öncesinde, köyün içerisinden geçen yol kenarlarındaki pis su arıklarının da yerin altına alınması ile köy halkının pis koku, zararlı haşeratlar ve olası kazalardan da kurtarılmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Önal ; "Başkanımız Haluk Alıcık bize ne söz verdiyse hepsini yerine getirdi. Allah kendisinden bin kere razı olsun" şeklinde konuştu.

KÖYLERE 1 MİLYON 200 BİN PARKE TAŞI DÖŞENDİ

Hizmet bizim tek gayemiz diyerek sözlerine başlayan Başkan Haluk Alıcık, Aydın'ın büyük şehir olmasından dolayı Nazilli'nin bazı sıkıntılar yaşayacağı kaygısını en baştan beri duyduklarını ifade etti. Yasalaşan büyükşehir kanunu ile 5 Ocak'tan itibaren köy ve beldelerde hizmet vermeye başladıklarını belirten Alıcık, köylerin de üst yapısında ekonomik ve kalıcı yol çalışmaları yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak Nazilli Belediyesi olarak merkezde ve köylerde yapılan hizmetlerden örnekler verdi. Bu güne dek köy yollarında kullanılmak üzere toplamda 1 milyon 200 bin adet kilitli beton parke taşının, Nazilli Belediyesi tarafından köylere ulaştırıldığını belirten Alıcık, "Ulaştırdığımız bu beton parke taşlarını bazı köylerimizin muhtarları kendi imkanları ile döşetirken bazı köylerimizinkini de Nazilli Belediyesi olarak biz yaptık. İşte bugün açılışını yaptığımız bu yolda olduğu gibi" dedi.

"YASADAN ÖNCE DE KÖYLERE EL UZATTIK"

Hamzallı Köyünde yol çalışmalarına başlamadan yaklaşık 1 ay öncesinde Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sıkı bir çalışma ile köyün içerisinden geçen yol kenarlarındaki pis su arıklarını kaldırdık. Toplamda 830 metrelik boru döşemesinin yapılması ile köy halkını pis kokudan, zararlı haşeratlardan ve olası kazalardan kurtarıldı. Köy halkımızın ve muhtarımızın bu çalışmalardan sonra bizden bir isteği daha oldu. Hamzallı köyü girişinden köy merkezine kadar deforme olan yolu yenilememizi istediler. 1 haftalık yoğun bir çalışma ile bu yolun yapımı tamamladı. Ana yolun yanı sıra köyün ara sokaklarında da kilitli beton parke taşı döşeme çalışmaları yapıldı. Hamzallı Köyünde yaptığımız bu yol çalışmasının maliyeti 150 bin lira olurken bu güne kadar köy yollarının yapımı için köylerimize gönderdiğimiz toplamda 1 milyon 200 bin adet parke taşının maliyeti ise 450 bin lira oldu. Şu an Nazilli'ye bağlı 61 köyün 61 inde de Nazilli Belediyesinin bir mührü bir damgası yer almaktadır. Hiçbir şey yapılmadı denilecek olan köyümüze bile en az 100 bin liralık, en çok 1 milyon liralık hizmet yatırımı yapmış bulunmaktayız. Biz Büyükşehir yasası kanunlaşmadan önce de köylerimize yardım ve desteklerimizi zaten yapıyorduk. İnşallah nasip olursa bundan sonrada daha fazlasını yapmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hamzallı Köyü muhtarı Ali Önal köylerine yapılan hizmetlerden dolayı Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a plaket takdim etti. Köy İmamı Alaattin Demir'in okuduğu açılış duasının ardından Başkan Alıcık ve diğer konuklar Hamzallı yolunun açılış kurdelesini kesti. Açılışa katılan tüm konuklara lokma ve portakal ikram edildi. Hamzallı köyü Muhtarı Ali Önal ve Hamzallı Köyü sakinlerinin ev sahipliği yaptığı açılış törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP'li İl Genel Meclis Üyesi Celal Çelen, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Meclis Üyeleri, Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcıları, Oda Başkanları, Nazilli Mahalle Muhtarları, Köy Muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Alıcık, Köylüye Verdiği Sözünü Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement