Başkan Aras, yağış boyunca sahadaydı - Son Dakika
Yerel

Başkan Aras, yağış boyunca sahadaydı

Başkan Aras, yağış boyunca sahadaydı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçe genelinde başlayan kuvvetli yağış ve fırtınada sahadan ayrılmadı.

25.11.2022 00:59  Güncelleme: 01:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçe genelinde başlayan kuvvetli yağış ve fırtınada sahadan ayrılmadı.

23 Kasım Çarşamba öğlen saatlerinde başlayan şiddetli fırtına ve sağanak yağışta Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri, Halkla İlişkiler Birimi, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri ve Fen İşleri ekiplerinin koordinasyonlu olarak yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Aras, vatandaşların ve esnafın sorunlarını çözmek için belediye birimlerine talimat verdi.

Bodrum ilçe genelinde etkili olan şiddetli yağışlarda özellikle Umurça ve Kumbahçe Mahallerinde AYDEM altyapısı ve Muğla Belediyesi'nin Dr. Mümtaz Ataman Caddesi ve Atatürk Caddesi'nde başlattığı yol yapım çalışmalarından etkilenmemesi için yoğun bir çalışma başlatan belediye ekipleri ile birlikte Başkan Aras, burada esnafı tek tek ziyaret etti.

Tüm belediye ekipleri ile teyakkuzda olduklarını, yaşanabilecek su taşkınlarını önlemek için ekiplerle birlikte mümkün olduğu kadar önlem almaya çalıştıklarını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Ekiplerimizin yağmur öncesi mazgalları temizlemesi ve şu anda yaptığımız çalışmaların meyvesini alıyoruz. Şu anda Bitez tertemiz. Sadece sokaklarda küçük su birikintileri var. Daha önce Bodrum'da gördüğümüz tablolar değil. Biliyorsunuz, araçlar sürükleniyordu. Azmakbaşı'nda, Dere Sokak'ta, Bitez'de ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Son üç yıldır yaptığımız yağmur drenaj çalışmaları ile özellikle Türkkuyusu'nda ve Tepecik Mahallesi'nde ciddi bir iyileştirme yaptık. Bütün kanalların temizliğini ekiplerimizle tamamlamıştık. Yağış gece boyunca da devam edecek. Ekiplerimiz teyakkuzda olacak." dedi.

Ortakent pazar yerinde de incelemeler yapan Başkan Aras, burada pazarcı esnafının talep ve önerilerini dinleyerek ilgili birim amirlerine talimat verdi.

Belediye, yağış öncesi de hazırlık yaptı

Kuvvetli yağış ve şiddetli fırtına öncesi önemlerini alan Bodrum Belediyesi, teyakkuzda olan tüm ekipleri ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı anında müdahale etmek için hazır bulundu.

Bodrum Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgi ile ilçede yaşanacak şiddetli yağış ve fırtına uyarısı ile vatandaşlara, Bodrum ve mahallelerinde meydana gelebilecek yağmur, sel, fırtına ve dolu yağışına karşı dikkatli olunması uyarısı yaptı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yağış öncesi Bodrum genelinde tüm mazgalları temizleyerek taşkın yaşanmasını önlerken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise fırtına nedeniyle devrilebilecek ve tehlike oluşturacak ağaçları, dere yataklarını kapatma tehlikesi oluşturan bahçe atıklarını ve kırılan ağaç dallarını temizledi.

Halkla İlişkiler Birimi Saha Çözüm Ekibi ise sahada yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem almak için çalışmalar yaparak gün boyunca Bodrum'un farklı mahallelerini dolaştı. Çağrı merkezine gelen şikayetleri de değerlendiren ekipler, gelen tüm taleplere anında yanıt vererek müdahale etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Aras, yağış boyunca sahadaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement