Başkan Ergün Şehitler Anıtı'nı İnceledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Ergün Şehitler Anıtı'nı İnceledi

Başkan Ergün Şehitler Anıtı\'nı İnceledi

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

15.01.2012 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil ve Mesut Bayram Laçalar, Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü ile birlikte çalışması devam eden Büyük Saruhan Otel önünde bulunan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nda incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Ergün, toplamda 5 bin 430 metrekarelik alan uygulanacak projenin yanı sıra çevrenin peyzaj çalışmaları hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Kentin en önemli kavşaklarından biri olan noktada, hem Manisalılar'ın hem de güzergahtan geçen vatandaşların keyifle ziyaret edebilecekleri projeyi kente kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Ergün, "Kahramanlık destanı yazan Mehmetçiğimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına, Şehzadeler kenti Manisa'da Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu yapımımız devam ediyor. Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın kaba inşaatında sona gelmekteyiz. İç dekorasyonu tamamlandıktan sonra görkemli bir açılış töreni ile anıtımızı halkımızın hizmetine sunacağız. En ince ayrıntısına kadar detaylı bir çalışma yürütüyoruz. Çünkü kalıcı bir eser ortaya koymak için, sağlam ve kaliteli malzeme kullanılması gerekiyor. Bu proje ile Manisa'daki sergi salonu ihtiyacını da bir nebze olsun azaltacağız. Ayrıca içerisinde amfi tiyatroda bulunacak olan projemiz bahar ayında hizmete girecektir" dedi.

"HEYKEL HAZIR"

Anıta konulacak olan heykelin hazır olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, "Bildiğiniz gibi daha önce bu anıtımızı Sıbyan Mektebi'nin olduğu yere yapacaktık. Ancak Anıtlar Kurulu'ndan gerekli izni alamadığımızdan projemizi askıya almak zorunda kalmıştık. Bölge için hazırladığımız heykeli, Çanakkale Şehitler Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu inşaatı biter bitmez, buraya yerleştireceğiz. Manisa'nın ilk şehitlik anıtı, Manisa'nın simgesi olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ergün Şehitler Anıtı'nı İnceledi - Son Dakika


Advertisement