Başkan Genç, Konyalıların Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Başkan Genç, Konyalıların Konuğu Oldu

Başkan Genç, Konyalıların Konuğu Oldu

Antalya Konyalılar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği çorba gününe Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç konuk oldu.

29.03.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Konyalılar Derneği'nin geleneksel hale getirdiği çorba gününe Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç konuk oldu.

Antalya Konyalılar Derneği'nin geleneksel hale getirdiği çorba gününe Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ve Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç konuk oldu. Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik ve Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Abdullah Memiş'in de yer aldığı çorba günü etkinliğine çok sayıda Konyalı konuk katıldı.

KONYA KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR

Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz, her etkinlikte Antalya'ya katkı sağlayan yerel yöneticilerle, dernek üyelerini buluşturduklarını söyledi. Cengiz, "Yaptığımız organizasyonlarla hemşehrilerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Yerel yöneticilerin görev yaptığı ilçeyi tanıma ve projelerini öğrenme fırsatı buluyoruz" dedi.

ANTALYA'NIN PLANLI REZERV ALANI

Döşemealtı hakkında genel bilgiler veren Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçenin tarihinin insanlık tarihiyle eşdeğer olduğunu söyledi. Başkan Turgay Genç, "İlçemiz yüz ölçümü bakımından 683 bin metrekare ile merkez ilçeler arasında en büyük İlçe durumundadır. Planlı alanlarımızın yalnızca yüzde 7'si dolu, kalan yüzde 93'lük kısmı boş olduğundan Antalya'nın planlı rezerv alanı durumundayız" dedi.

KIRKGÖZ'E DOĞAL KENT PARKI

Kırkgöz Gölü Rekreasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Genç, "İlçemiz sınırlarında bulunan ve Antalya'nın içme suyunu karşılayan Kırkgöz Su Kaynakları'nın oluşturduğu Gölü ve çevresini hem bölge hem de ülke turizmine kazandırmak için çok özel bir çalışma yaptık. Bu bölgenin avam ve uygulama projelerini tamamladık. Koruma Kurulu'na 5 binlik ve binlik planlamaları gönderdik.

Buradaki çalışmalarımız tamamlanınca Antalya'nın en güzel doğal kent parkı olacak." Bölgedeki taş ocakları ve kireç fabrikasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Genç, "Kireç fabrikasının kapatılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gerekli başvuruları yaptık. Bakanlıktan gelen talimat doğrultusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, fabrikanın bölgeye vermiş olduğu zararı tespit ve kaldırılmasıyla ilgili gerekli inceleme yapılması süreci devam ediyor" diye konuştu.

100 BİN METREKARELİK OTO GALERİCİLER SİTESİ

Kaosa dönüşme noktasına gelen oto galericilerin apartman altından çıkarılması ve toplulaştırılması anlamında da bir çalışma yaptıklarının altını çizen Genç, 100 bin metrekarelik bir alan için proje hazırladıklarını söyledi. Genç, 600 galerici esnafını bir araya getirecek projenin planlamasında son aşamaya gelindiğini belirtti. 260 bin metrekare alan içinde, Antalya'da ilk defa Bilim ve Teknoloji Parkı yapmak istediklerine dikkat çeken Genç, "Avam projesini tamamladık. Bu konuyla ilgili planlamalarımız devam ediyor" dedi.

HİPODROM SİNERJİ YARATACAK

Başkan Genç, hipodromun Döşemealtı'na kazandırılması noktasında Belediye olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, "Bölge için önem arz eden hipodrom projesi şu aşamada yapılan ihale nedeniyle mahkeme sürecinde. Bunun sonucuna göre şekillenecek. Konunun takipçisiyiz." Kaymakam Mehmet Baygül, Döşemealtı'nın Organize Sanayi Bölgesi, üniversitesi, eğitim kurumları ve çevreyollarıyla kentin yükselen kutup yıldızı olduğunu söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Genç, Konyalıların Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement