Başkan Karahan: "Simav İçin Yeni Bir Sayfa Açıyoruz - Son Dakika
Yerel

Başkan Karahan: "Simav İçin Yeni Bir Sayfa Açıyoruz

Başkan Karahan: "Simav İçin Yeni Bir Sayfa Açıyoruz

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, geride bıraktığı 5 yıllık görev sürecinde ödün vermeden uyguladığı “Sevgi”, “Saygı”, “Samimiyet ve dürüstlük” ilkelerini yeni dönemde de devam ettirmek suretiyle Simav’ı Ege’nin incisi yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

16.01.2014 17:25

Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, geride bıraktığı 5 yıllık görev sürecinde ödün vermeden uyguladığı "Sevgi", "Saygı", "Samimiyet ve dürüstlük" ilkelerini yeni dönemde de devam ettirmek suretiyle Simav'ı Ege'nin incisi yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

Simav'ın bulunduğu coğrafik yapıda hak ettiği yeri alabilmesi için yeni bir döneme daha ihtiyacı bulunduğuna vurgu yapan Başkan Karahan, "5 yıldır sürdürdüğümüz azimli ve kararlı çalışmalarımızla Simav belli bir yerlere geldi. Şöyle geriye bakıldığında Simav'ın artık 5 yıl önceki durumundan eser kalmadığını herkes görecektir. Simav'da umutsuzluk dönemi bitmiştir. 5 yıllık süreçte halkımızla bütünleşmek suretiyle pek çok projemizi gerçekleştirdik. Ancak bunlar yeterli değil. Simav'ın geleceğe umutla bakan yeni bir döneme daha ihtiyacı var. Bizler bunu gerçekleştirebilecek güçteyiz. Şimdi Simav'ın dört bir ucunda yaşayan vatandaşlarımız yuvalarında çok mutlu. Hepsinin yüzü gülüyor. Bu sürecin devamında mutluluk var. Sevinç var. Ben ve ekibim için siyaset eşit hizmettir, gerisi tefaruattır" şeklinde konuştu.

"DAĞ GİBİ SORUNLARI DEVİRDİK"

5 yıl önce Simav için ortaya koydukları hedeflerini yakaladıklarını ve bu süreçte Simavlılardan tam destek gördüklerini vurgulayan Başkan Karahan, "5 yıl önce beni Belediye Başkanı yaptınız. Ben de sizlere verdiğim sözlerimi tuttum, çoğunu yerine getirdim. Tüm bunları yaparken sevgiden, saygıdan, samimiyet ve dürüstlük ilkelerimden taviz vermedim. Teveccüh gösterip de yeni dönem içinde seçildiğim takdirde sevgi, saygı, samimiyet ve dürüstlük ilkelerimden ödün vermeden çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Geçmişte ilçemizin dağlar gibi pek çok sorununu devirdik. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte de kalanlarını tamamlar ve Simav'ı hak ettiği çağdaş ve modern bir kente dönüştürmenin mutluluğunu hep birlikte yaşarız. Yeni dönemdeki asıl hedefimiz Simav'ı Ege'nin değil, Türkiye'nin marka kentlerinden biri haline getirmektir" dedi.

"YENİ SAYFA AÇIYORUZ"

İlçenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her yerini jeotermal ağlarla donatarak vatandaşları çok ucuza ısıttıklarını dile getiren Başkan Karahan, bunun yanında ilçenin dört bir yanına parklar yaptık. Simav'ın yeşiline yeni yeşil alanlar ilave ettik. Eynal Kaplıcalarımızı günün koşullarına uygun hale getirerek daha çok turistin ilçeye gelmesini sağlayarak esnaflarımıza ekonomik katkı sağladık. Hayvan Pazarımızı modern hale getirdik. Hayvan üreticilerimizi yazın tozundan kışın çamurundan kurtardık. Panayır alanımızı herhangi bir afet anında vatandaşlarımızı toplayabileceğimiz alt yapısı hazır doğal toplanma alanına dönüştürdük. Asrın projesi olan kanalizasyon sistemimizi yenileyerek gelecek kuşaklara sağlıklı bir kent bırakıyoruz. Yeni caddeler açtık. TOKİ konutlarının bulunduğu Muradınlar Mahallesindeki alanın alt yapı hususunda ne kadar eksiği varsa onları tamamladık. Eğitim yuvalarımızın sağlıklı ısınması için jeotermal enerjiyi taşıdık. Halk ekmek satışı ile yoksulun sofrasına bir dilim ekmek kazandırdık. Kimseyi mağdur etmedik. Bilgi Evlerimizi aracılığı ile hem annelerine hem de çocuklarına bilgisayar kullanmasını öğrettik. Mübarek Ramazan aylarında yoksullarımızı aç açıkta bırakmadık. Gerek çadırda gerekse mahallelerde sofralar kurarak yoksulları, öğrencileri, yolcuları doyurduk. Dini bayramlarımızda hem otobüslerimizi hem de umumi banyolarımızı halkımızın ücretsiz hizmetine sunduk. Şimdi en büyük arzumuz Arıtma Tesisini kurup hem Simav'ı hem de verimli Simav Ovasını kirlilikten kurtarıp gelecek nesillere sağlıklı bir Simav bırakmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Siyasi hayatında hiçbir zaman ben demediğini hep biz dediğini söyleyen Başkan Karahan, "Biz bir ekibiz, takımız. Beraber çalıştık, beraber ürettik, beraber başardık. Simavlılar bizi bu göreve bir kez daha layık görürlerde iş başına getirirlerse şunu vaad ediyoruz. Herkesin kıskandığı bu güzel ilçemiz için yeni bir sayfa açıyoruz. Bir olacağız, beraber olacağız. Herkesle kucaklaşacağız, herkesle beraber olacağız" dedi. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karahan: 'Simav İçin Yeni Bir Sayfa Açıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement