Başkan Karaosmanoğlu, Yabancı Öğrencileri İftarda Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Karaosmanoğlu, Yabancı Öğrencileri İftarda Ağırladı

Başkan Karaosmanoğlu, Yabancı Öğrencileri İftarda Ağırladı

Uluslararası öğrencilerle iftar yemeğinde buluşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğrencilerin kendilerini yabancı bir yerde kabul etmemesini istedi.

09.06.2017 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası öğrencilerle iftar yemeğinde buluşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğrencilerin kendilerini yabancı bir yerde kabul etmemesini istedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, ülkelerinden binlerce kilometre uzaktan gelerek yüksek tahsillerini Kocaeli'nde sürdüren uluslararası öğrencilere olan ilgisini sürdürüyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'nde eğitim gören uluslararası öğrencilere Antikkapı Restaurant'ta bir iftar yemeği verdi. Yemekte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Sizlerden rica ediyorum, lütfen kendinizi yabancı bir yerde kabul etmeyin. Burası sizin ülkeniz, mahalleniz, şehrinizdir" dedi.

Antikkapı Restaurant'ta verilen iftar yemeğine Başkan Karaosmanoğlu'nun yanı sıra, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve Kocaeli'nde eğitim gören uluslararası öğrenciler katıldı.

İftar saatinden kısa bir süre önce salona giren Başkan Karaosmanoğlu tüm öğrencileri tek tek selamlayarak, sohbet etti. İlgi için Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür eden öğrenciler, kendisiyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. İftar yemeğinin ardından gecede ilk konuşmayı Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün yaptı. Görgün, "Bu güzel ramazan ayında Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun organizasyonuyla sizlerle iftar yapmaktan çok mutluyum. Allah oruçlarınızı kabul etsin. Nasip oldu, aynı sofrada oturduk ve ekmeğimizi paylaştık. Sağlık ve barış içinde nice güzel Ramazanları yaşamak ve hayırlısı ile bayrama ulaşmayı diliyorum" dedi.

Daha sonra söz alarak öğrencilere seslenen Başkan Karaosmanoğlu ise, "Soframızı bereketlendirdiğiniz için teşekkür ederim. Bizim evladımız, misafirimizsiniz. Sizlerden şunu rica ediyorum ki, asla kendinizi yabancı bir yerde kabul etmeyin. Burası sizin ülkeniz, mahalleniz, şehrinizdir. Burada bulunduğunuz süre içinde Türkiye'yi iyi tanıyın. Donanım, tecrübe olarak kendinizi geliştirin. Ülkelerinizin her birinize ihtiyacı var. Sizler bizim gönül coğrafyamızdan geliyorsunuz. Sizi bekleyen önemli görevler var. Her biriniz ülkelerinizin gönüllü büyükelçilerisiniz. Ticarette, Uluslararası İlişkilerde her yönüyle ülkenizin bir elçisi gibi davranacağınıza eminim" diye konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerden eğitimlerinin tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde de Türkiye'yi unutmamalarını ve her zaman kadim kent olarak nitelediği Kocaeli'ni ziyaret etmelerini istedi. Uluslararası öğrencilerden ailelerine selamlarını iletmesinin isteyen Başkan Karaosmanoğlu sözlerini öğrencilerin Ramazan Bayramını kutlayarak tamamladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karaosmanoğlu, Yabancı Öğrencileri İftarda Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement