Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye'deki istikrar ortamını bozmak için binbir türlü entrikanın çevrildiğini, millet iradesine ipotek koymaya ve esaret altına almaya kalkan hiçbir oluşuma boyun eğmeyeceklerini söyledi.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen 'Ahi, Alim, Amir' buluşmaları kapsamında gençlerle bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Genç MÜSİAD Başkanı Alper Tığlı ve üyelerin katıldığı programlarda siyasi yaşamı boyunca edindiği tecrübeleri gençlerle paylaşan Başkan Külcü, ülke gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.
MÜSİAD'ın kuruluşu ve bugün gelinen noktayı bildiğini dile getiren Külcü, MÜSİAD'ın kaderini AK Parti'nin kaderine benzetti.
Türkiye'de hemen hemen her alanın parsellendiği, sermayenin her şeye hükmettiği ve bir örgütün ülkede izin vermediği hiçbir şeyin yaşama şansı olmadığı bir dönemde MÜSİAD'ın iddialı bir çıkışla kurulduğunu hatırlatan Külcü, bir dönem fetret devri yaşayan MÜSİAD'ın daha sonra tekrar ayağa kalkmayı başarabildiğine dikkat çekti.
Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra milli egemenliği, milli iradeyi esas alan 1921 Anayasası'nın bir tarafa bırakıldığını ve elitlerin hakim olmasını arzulayan yeni bir anayasa hazırlandığını öner süren Külcü, "O günden sonra hazırlanan her anayasa demokratik olarak biraz da geri gitti. Mantık şuydu, Türkiye'de millet oyunu kullanır ama sandıkta ne söylerse söylesin gerek bürokratik oligarşi diye tarif ettiğimiz bürokrasi gerek askeri bürokrasi gerekse onlarla birlikte oluşan sermaye ve medya çevreleri ne yazık ki Türkiye'nin özünü ifade edecek olan bir yapılaşmaya gitmesine müsaade etmediler. MÜSİAD'ın duruşu bunun için önemli. Burada sadece dernek faaliyeti değil bir misyonun temsilciliğini yapıyorsunuz" dedi.
Türkiye'nin adeta dört taraftan kuşatıldığını anlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Bunun sebebi bizim politikalarımız mı? Değil. Türkiye şuan çok insani bir duruş sergiliyor. İnsan vicdanına uygun bir duruş sergiliyor. Ama biz ne yaparsak yapalım bizden razı olmayacaklar.Yaşadıklarımızın bir kısmı yaptıklarımızın ya da yapmadıklarımızın sonucudur. Bir kısmı da sebebidir. Türkiye 100 yıl önce büyük bir savaştan çıktı. O savaşın sonunda 8 milyon metrekare vatan toprağımızı yüzde 10'lara düşürerek cumhuriyeti kurduk. Bölgemizde cetvellerle haritalar çizildi. 100 yıl önce Sykes-Picot adı verilen anlaşma bugün yeniden tartışılıyor. Orada yarım kalan, tamamlanamayan işleri bugün bu bölgede tamamlamak istiyorlar. Buna hayır diyebilecek olan bir tane ülke var. O da Türkiye. Buna bizimle aynı gür sesle karşı çıkacak 5 tane daha ülke olsa bölgede yaşanan zulmün hiçbiri yaşanmaz. Herkesin bir hesabı var. Türkiye buradan çıkacak. Güçlü bir irade ile çıkacak" diye konuştu.
"7 HAZİRAN SEÇİMLERİ TÜRKİYE İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI"
7 Haziran seçimlerinin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Başkan Külcü, "7 Haziran'da tek başına güçlü iktidar çıksaydı muhtemelen şimdiki yaşadıklarımızın hiçbirisine cesaret edemeyeceklerdi. Bir kısım çevreler 7 Haziran sonrası çıkan tablodan Türkiye'nin yeniden 1990'lı yıllara 1980'li yıllara döndüğü düşüncesine kapıldılar. Türkiye buradan en az 5-10 yıl kurtulamaz. Türkiye kurtulana kadar da biz buradaki çalışmalarımızı tamamlarız diye düşündüler. Cumhurbaşkanımız orada riskin tamamını üzerine aldı. Kolay kolay kolay cesaret edilemeyecek olan erken seçim kararını aldı. 1 Kasım'da millet duruma el koydu. Erken seçim Türkiye'nin kaderini değiştirdi. İyi bir kadro iş başına geldi. Türkiye'yi bugün bölgede ağabeylik yapacak ülke haline getirdi" ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE'DE MİLLETİN HAYRINA GELECEK, ÇALIŞACAK ADAMLARA MÜSAADE ETMEDİLER"
Gezi olaylarından bugüne kadar yaşanan olayların tesadüfü olmadığına vurgu yapan Başkan Külcü, "2013 yılından bugüne kadar yaşadıklarımızın hiçbirisi tesadüfi değil. 2013 yılında Gezi olayları başladı. Ağaç bahane edilerek hükümete isyan bayrakları açıldı. Meydanlara inenler ne talepte bulundular. '3. köprü yapılmasın' dediler. '3. havaalanı yapılmasın' dediler. HES'ler yapılmasın. Nükleer Santraller yapılmasın. 3. Havalimanının Taksim'e nasıl zararı var. Belli değil. Havalimanı yaptığınızda birilerinin elindeki otoriteyi alıyorsunuz. Santralleri yaptığınız zaman enerji bağımlılığımız azalacak. Olayların bütününü iyi tahlil ettiğinizde Türkiye'de oynanmak istenen oyunu görürsünüz. Gezi olaylarının başladığı tarihte Türkiye IMF'ye olan borcunun son taksitini ödedi. Faizler yüzde 60'lardan 4.5'e indi. 3 Kasım 2002'den bugüne kadar düşen faizler dolaysıyla kasamızda kalan para 650 milyar lira. O dönemde devraldığımız bütçe 100 milyar lira idi. Kaynaklarımızın tamamı faize gidiyordu. Türkiye bugüne kadar büyümedi, gelişmedi. Neden Türkiye'ye, bu milletin hayrına gelecek, çalışacak adamlara müsaade etmediler. Necmettin Erbakan gibi, Turgut Özal gibi, Adnan Menderes gibi. Şuanda bölgemizdeki birçok ülkeden iyiyiz. Siyasi istikrar hakim. Türkiye'deki siyasi istikrarı bozmak için bu oyunları oynuyorlar. Türkiye'nin yatırımlarının devam etmesi için kaynak girişi devam etmesi lazım. Para güvenli limanları sever. Türkiye dünden bugün daha güvenli liman haline geldi. 2023 hedeflerimizi yakalayacağımıza inanıyorum. Bir sevda içerisinde toplumun herkesimi el ele vererek üzerimize düşen görevi yaparak bunu başarabiliriz. Tarih kitaplarımızdan borç para verilecek diye çıkardığımız Kut-ül Amare'yi konuşuyorsak bu Türkiye başka Türkiye'dir" dedi.
"YENİ TÜRKİYE GENÇLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK"
Yeni Türkiye'nin gençlerin omuzlarında yükseleceğini anlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Gençlerle beraber olmaktan dolayı mutluyum. Ne kadar iyi bir gençlik inşaa edersek o kadar da sağlam bir geleceğimiz olur. Yarınlara daha güvenle bakarız. Gençlerin bir organizasyon içerisinde olması önemli. Bugünlerde harcamış olduğunuz zaman, verdiğiniz emek, kazandığınız para gereksiz harcama gibi görülebilir. Ancak öyle değil. Buralar sizin olgunlaştığınız, piştiğiniz geleceğe hazırlandığınız yerler. Yıllar sonra bunu daha iyi göreceksiniz. Buralarda geçirdiğiniz zamanın etrafınızdaki insanlara verilmiş bir emek olmadığını kendinizin kazandığını göreceksiniz. Üniversite yıllarımda ben sadece sınıfı doğrudan geçmek için çalışan bir öğrenci olmadım. Ben de bu tür organizasyonlarda görev aldım. Oralarda kitap okumayı, memleket meseleleri üzerine tartışmayı öğrendik. Sorumluluğunuz ağır. Daha çok çalışmanız lazım. Mutlaka hedefleriniz olsun. Programınız olsun. Yapabildiklerimizi yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Çorum Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Külcü, "Ülkemize, şehrimize, ilk günkü aşkımız ve heyecanla hizmet etmeye devam ediyoruz. Çorum'a yapılan hizmetleri düşünüyorum heyecanımız tazeleniyor. Dün biz bunları hiç hayal etmedik. Hayal etmediğimiz işler bugün birbir gerçekleşiyor. Bu dönem büyük projelerimiz arasında 35 milyon liraya mal olacak Kentpark, 80 milyon liraya stadyum ve 48 milyon liraya mal olacak İmam Hatip Lisesi Külliyesi var. Biz bu yatırımlarımızın toplam maliyetiyle Çorum'a iki havaalanı yaparız. 2009 yılında göreve talip olurken halkımızdan belediye başkanlığı için yetki isterken 'bu şehirde değişim yaşatmak, o değişimi siz de istiyorsanız bunun başarılacağına bunu bizim kadrolarımızın yapacağına inanıyorsanız bu inançla yetki verin' dedik. 'Ne değişecek, niye değişecek' dediler. 'Belediye değişecek. Şehir değişecek' dedik. 'Çöplerini toplayan, su parasını tahsil eden, yama yapan, ağaç budayan belediye yerine günlük işlerin içine hapsolmuş belediyecilik anlayışı yerine proje üreten belediye olacağız' dedik. Yapısal bir değişime giderek günlük işlerin yanı sıra proje üreten ve ürettiği projelerle Türkiye'ye örnek olan bir belediye haline geldik. İdeoloji siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. Yaptığımız işte insanı merkeze alıyoruz. Gönülleri imar ediyoruz. İşinizi sevmeden belediye başkanlığı yapamazsınız. Ekibimle bu işi severek yapıyoruz. Bundan da çok olumlu sonuçlar alıyoruz" diye konuştu. - ÇORUM
Son Dakika › Yerel › Başkan Külcü, Gençlerle Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?