Batman'da Kaza Kurşunuyla Şehit Olan Asker - Son Dakika
Yerel

Batman'da Kaza Kurşunuyla Şehit Olan Asker

Kozluk ilçesi Gümüşörgü Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yapan er Sevag Şahin Balıkçı'nın ölümüne ilişkin kararın Askeri Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nce bozulmasının ardından davanın görülmesine yeniden başlandı.

12.01.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Kozluk ilçesi Gümüşörgü Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yapan er Sevag Şahin Balıkçı'nın ölümüne ilişkin kararın Askeri Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nce "usul" yönünden bozulmasının ardından davanın görülmesine yeniden başlandı.

Diyarbakır 8. Ana Jet US Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Kıvanç Ağaoğlu katılmazken, maktul Balıkçı'nın babası Garabet Balıkçı ve avukatları hazır bulundu.

Baba Garabet, sanık Ağaoğlu'nun Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde talimatla alınan ifadesinde yaptığı duruşmaya katılmama talebinin reddedilmesini istedi.

Oğlunun kasten öldürüldüğünü ileri süren Balıkçı, şunları kaydetti:

"Yargılama sırasında tanıklara baskı yapılmıştır. Mahkemece daha önceden dinlenen tanıkların yeniden dinlenilmesini talep ediyorum. Daha önce mahkemede yer alan bazı belgelerde oğluna 'Seni vururum tombulum, bu senin yiyeceğin son çörektir' şeklinde geçen sözlerin kim tarafından söylendiğinin araştırılmasını istiyorum."

Mahkeme heyeti ise sanık Ağaoğlu'nun duruşmalara katılmama yönündeki talebini kabul ederek, şunları kararlaştırdı:

"Askeri Yargıtay'ın bozma ilamı dikkate alınarak, Yüzbaşı Murat Yazgan ile Adli Tıp Uzmanı Ersin Annak'ın duruşmada hazır bulunmalıdır. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nda davaya ilişkin daha önce yapılan keşif işlemine ilişkin kamera görüntüleri duruşmada hazır edilmelidir. Maktul Balıkçı'ya ait olan ve adli emanette bulunun tüm malzemelerin incelenmesi için gelecek celse mahkemeye getirilmesine ve duruşmanın ertelenmesine karar verilmiştir."

4 Nisan 2011'de er Kıvanç Ağaoğlu'nun tüfeğinden çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ermeni asıllı er Sevag Şahin Balıkçı'nın ölümüne ilişkin davanın 26 Mart 2013'teki karar duruşmasında mahkeme, sanık Kıvanç Ağaoğlu'nu "Bilinçli taksirle adam öldürmek" suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün, Astsubay Sadrettin Ersöz'ü ise "İhmal suretiyle görevi kötüye kullanmak" suçundan 5 ay hapisle cezalandırmıştı.

Mahkeme, Ersöz'ün cezasına ilişkin olarak "Hükmün açıklanmasının geri bırakılması" yönünde karar vermişti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman'da Kaza Kurşunuyla Şehit Olan Asker - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mehmet sezer: Bu yalanlar bu kadar yalanı niye söylüyosunuz allah yukarıda ben o kişiyi tanıyorum bu anlatılanları tek bi harfi doğru değil adele yanıltıyor 0 0 Yanıtla

Advertisement