BBP Salihli İlçe Başkanı Aydın'ın "Paket" Yorumu - Son Dakika
Yerel

BBP Salihli İlçe Başkanı Aydın'ın "Paket" Yorumu

BBP Salihli İlçe Başkanı Aydın\'ın "Paket" Yorumu

Demokratikleşme Paketi' ile ilgili görüşlerini açıklayan Büyük Birlik Partisi (BBP) Salihli İlçe Başkanı Gündüz Aydın "Paket genel itibariyle milletin taleplerini karşılamayacak, Türkiye'yi demokratikleşme adına bir noktaya taşımayacaktır."

03.10.2013 14:48

Demokratikleşme Paketi' ile ilgili görüşlerini açıklayan Büyük Birlik Partisi (BBP) Salihli İlçe Başkanı Gündüz Aydın "Paket genel itibariyle milletin taleplerini karşılamayacak, Türkiye'yi demokratikleşme adına bir noktaya taşımayacaktır. Tam tersine bir takım çevrelerin taleplerini kapsamaktadır."dedi.

Gündüz Aydın yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "Okullarda okutulan Andımız'dan rahatsız olanlar PKK'ya verdikleri sözleri yerine getiriyorlar. Bu paketi üç bölümde inceleyebiliriz. Bunlardan birincisi iktidar partisinin kendi talepleri, kendi konumunu güçlendirecek ve koruyacak maddeler, ikincisi Avrupa Birliği'nin, batının dayatacağı ve dayattığı maddeler, üçüncüsü de PKK ile yürütülmekte olan müzakere süreci sonucu pazarlık edilen maddeler. Sayın Başbakan her ne kadar 'PKK ile yürütülen müzakere sürecine bu paketin etkilenmediği ya da bir pazarlık sonucu bu paketin içersine bir takım maddelerin olmadığını' söylese de bu paketin ağırlığı, bu müzakere sürecinin sonucu pazarlık edilen maddelerdir. Seçim sistemi ile ilgili önerilen üç seçenek de iktidar partisinin işine yarar, üç seçenek de PKK'nın siyasi partine yarar. Yüzde 5 ve daraltılmış bölge tamamen BDP'nin bir talebidir. Sıfır baraj ve dar bölgeli seçim sistemi de tamamen BDP'nin talebidir. Şu anki duruma göre BDP'nin dışında hiç bir siyasi partinin işine yaramaz. Yüzde 3 olan hazine yardımı yine BDP'nin talebi. Bu madde şu anki mevcut durumu hiç etkilemiyor. Şu anda önümüzdeki iki seçimde de sadece 3 parti hazine yardımını alacak. Sanki Başbakan açıklayınca hazine yardımı değişmiş gibi bir algı oluşuyor. Yüzde 3 almış bir parti olmadığından dolayı sadece yine mecliste bulunan AKP, CHP ve MHP alacak. Bundan sonraki seçimde de sadece BDP'nin alacağını hesap ederek böyle düzenleme BDP'nin baskısıyla yapılmıştır. Bu maddeler Kandilin ve İmralı'nın talepleridir" - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BBP Salihli İlçe Başkanı Aydın'ın 'Paket' Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement