BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt Açıklaması - Son Dakika
Yerel

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt Açıklaması

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt Açıklaması

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani ile birlikte Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar sonrası şehir merkezinde vatandaşlarla sohbet eden Hakkari Milletvekili Adil Kurt, her gencin ölümüne üzüldükleri gibi helikopter kazasında da aynı...

23.07.2012 15:37

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani ile birlikte Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar sonrası şehir merkezinde vatandaşlarla sohbet eden Hakkari Milletvekili Adil Kurt, her gencin ölümüne üzüldükleri gibi helikopter kazasında da aynı acıyı yaşadıklarını söyledi.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamasında, tüm ölümlerin acı verici olduğunu belirtti. Kurt, "Her gencin ölümüne üzüldüğümüz gibi yaşanan helikopter kazasında da aynı acıyı aynı üzüntüyü yaşıyoruz. Türkiye'de karar merkezinin hiçbir yakını ölmüyor. Ne yazık ki ölenlerin hepsi yoksul halk çocuğudur" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Yeşiltaş bölgesinde çıkan çatışmayı hatırlatan Kurt, "Çatışmalarda ölen askerler kamuoyundan saklanarak 'Hakkari'de asker intihar etti' iddiasıyla memleketlerine gönderiliyor. Yaşamını yitirenler nasıl can veriyor? Bundan sorumlu olanlar buna cevap vermek zorunda. Devlet yetkililerinin 30 yıldır süren savaşın istatistiklerini kamuoyuyla paylaşmalarını istiyoruz. Çıkacak olan sonuca nasıl bir cevap verilir onu gerçekten merak ediyoruz" dedi. Kurt sözlerine şöyle devam etti:

"Buradan Türkiye'de yaşayan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni vatandaşlara sesleniyorum. Gençlerinizi ölüme göndermeyin. Ölümler hiçbir sorunu çözmez. Bugüne kadar yaratılan şiddet ortamında ölen gençlerimizi kim düşünüyor diye sordunuz mu? Bunları sormanızı istiyoruz. Türkiye'de yaşayan halklar bu kirli politikalar ve kan üzerinden nemalananlara izin vermemeli. Son bir yıl içinde bedelli askerlik ile zengin çocukları bedelliden yararlandı. Fakir çocukları ise, Hakkari'nin, Şırnak'ın dağlarında ölüme gönderiliyor. Bu da Türkiye'nin gerçek yüzünü ortaya koyuyor." - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement