BDP'liler Savcılığa Dilekçe Verdi - Son Dakika
Yerel

BDP'liler Savcılığa Dilekçe Verdi

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 100 BDP'li, KCK operasyonlarını protesto için cumhuriyet savcılığına "Ben de suçluyum" yazılı dilekçe verdi.

26.01.2012 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 100 BDP'li, KCK operasyonlarını protesto için cumhuriyet savcılığına "Ben de suçluyum" yazılı dilekçe verdi.

Turgutlu Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 100 partili adına basın açıklaması yapan BDP İlçe Başkanı Mehmet Gülmez, cumhuriyet savcılığına sunacakları dilekçeyi okudu. Dilekçede, "14 Nisan 2009 tarihinden bu yana partimiz üye ve yöneticilerine karşı gözaltı, tutuklama ve cezalandırma operasyonları kesintisiz yürütülmektedir. KCK adı altında yapılan bu operasyonlarda tutuklanan ve yargılanan başta parti yöneticileri, milletvekilleri, belediye ve il genel meclis başkanları ve üyeleri, kadın ve gençlik

meclisi üyeleri olmak üzere genel olarak tüm üye ve yöneticilerimizin, insan hakları savunucularının, sendikacıların, gazetecilerin, akademisyenlerin yürüttükleri faaliyetlere katıldım ve katılmaya devam ediyorum. Anılan faaliyetler suç olarak kabul ediliyor ise bende aynı suçları işledim. Kendimi ihbar ediyorum" ifadeleri yer aldı.

BDP Parti Meclis Üyesi Hamdullah Müftüoğlu ise, mücadele ve eylemlerin süreceğini ifade etti. Partililer, daha sonra dilekçelerini savcılığa vererek dağıldılar. Polis, eylem sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BDP'liler Savcılığa Dilekçe Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement