Bedensel Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası Adana'da başladı.
Yüreğir Serinevler Atletizm Pisti'nde başlayan şampiyonaya 11 ilden 70 sporcu katılıyor.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, faaliyet programlarında yer alan Türkiye Atletizm Şampiyonası'nın bugün Adana'da başladığını söyledi.
Şampiyonanın sorunsuz şekilde devam ettiğini belirten Karakaya, şunları kaydetti:
"Türkiye Şampiyonası'nda öncelikli olarak Mersin'de 20-30 Haziran tarihlerinde organize edilecek Akdeniz Oyunları'na gidecek sporcuları belirleyeceğiz. Daha sonra da Fransa'da düzenlenecek dünya şampiyonasına gidecek sporcular da buradan seçilecek. Federasyon olarak atletizm ve yüzmeye ciddi anlamda yatırım yapacağız. 3-4 yıl içerisinde atletizm yapan engelli sporcu sayısında artış olacak. Bu durum da bize engellileri spora kanalize etmenin mutluluğunu yaşatacak."
Karakaya, Türkiye Şampiyonası'nın düzenlenmesinde kendilerine destek olanlara da teşekkür etti.
70 sporcunun katıldığı ve 100, 200, 400, 800, 1500 metre koşu, uzun atlama, cirit atma, disk atma, gülle atma, yüksek atlama ve üç adım atlama kategorilerinde yapılan şampiyonanın yarın sona ereceği bildirildi.
Muhabir: Volkan Kaşik
Yayıncı: Tevfik Işık - ADANA
Son Dakika › Yerel › Bedensel Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası Adana'da Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.