Belde Halkından Somali'ye 'Un' Yardımı - Son Dakika
Yerel

Belde Halkından Somali'ye 'Un' Yardımı

Belde Halkından Somali\'ye \'Un\' Yardımı

Sivas'ın Deliilyas Beldesi'nde halkın yardımı ile toplanan buğdaylar una dönüştürülerek açlık sorunu yaşayan Somali'ye gönderilmek üzere Sivas Kızılay Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

06.09.2011 17:20

Sivas'ın Deliilyas Beldesi'nde halkın yardımı ile toplanan buğdaylar una dönüştürülerek açlık sorunu yaşayan Somali'ye gönderilmek üzere Sivas Kızılay Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Açlıkla mücadele eden Somali halkı için Altınyayla İlçesi'ne bağlı Deliilyas Beldesi sakinleri anlamlı bir yardımda bulundu.

Beldenin CHP'li belediye başkanı Hayati Akbulut belediyenin değirmenine un yapılmak için getirilen buğdayların bir kısmını Somali'ye yardım için bağış olarak topladı. Başkanın bu anlamlı hareketi karşısında duyarsız kalmayan belde halkı tarlalarından elde ettikleri buğday mahsullerin bir kısmını değirmene getirip burada una çevirdi. Daha sonra değirmende belde halkı tarafından torbalanan 6 ton un kamyona yüklenerek Sivas'a getirildi. Sivas Kızılay Şubesinin çevre yolunda bulunan deposuna indirilen 6 ton unun Ankara'dan gelecek bir kamyon ile İstanbul'a gideceği oradan da gemi ile Somali'ye gönderileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Deliilyas Beldesi Belediye Başkanı Hayati Akbulut, " Türkiye'de böyle bir yardım kampanyası başlatılması ve buna da herkesin destek olması çok güzel. Biz de buna duyarsız kalamazdık. Bizde böyle bir yardım kampanyası yapacağımızı söyleyince beldede bulunan vatandaşlarımız yoğun bir ilgi gösterdi. Zaten yardımın yarısını da belde halkı verdi. Acıyı hep birlikte yaşıyoruz. Allah bize bu yıl bol mahsul verdi. Bizim için çok iyi oldu. Eğer bir çocuğun hayatını kurtarabilirsek ne mutlu bize. Bundan sonraki süreçte de yardımlarımız devam edecek." dedi.

Yardıma katkı sağlayan belde sakinleri ise böyle bir kampanya içinde bulundukları için çok mutlu olduklarını ve yine benzer katkılarda bulunacaklarını dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Belde Halkından Somali'ye 'Un' Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement