Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğince düzenlenen "Benim Çiftliğim" şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Konferans Salonu'nda, 7-9 ve 10-12 yaş gruplarında gerçekleştirilen yarışmaların ödül töreni düzenlendi.
Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de her geçen yıl et ve süt ürünleri üretiminin giderek arttığını söyledi.
Son birkaç yılda 8,5 milyon ton olan süt üretiminin 14 milyon tona yükseldiğini,, kırmızı et üretiminde de büyük artış yaşandığını anlatan Özcan,
"74 milyon nüfusu, 32 milyon her yıl gelen turisti ve 185 ülkeye ihracat yapan Türkiye, büyük bir potansiyele sahip. Yeni pazarları zorlayan bir ülke. Geleceğin sağlıklı nesillerini yetiştirmek için sağlıklı gıda üretme çabamız var. Et ve süt üretimi arttıkça gıda denetimleri de daha etkin bir şekilde yapılıyor" diye konuştu.
Törende, daha sonra resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. 7-9 yaş grubu şiir yarışmasında birinci olan Hasan Basri Solak, 10-12 yaş gurubu şiir yarışması birincisi Emine Aktaş ile 7-9 yaş gurubu resim yarışmasında Derya Filiz ve 10-12 yaş gurubu resim yarışması birincilik elde eden Selim Savaş'a dizüstü bilgisayar ödülü verildi.
Yarışmalarda ikinci olan öğrencilere dijital kamera, üçüncü olanlara da dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.
- ANKARA
Son Dakika › Yerel › 'Benim Çiftliğim' Şiir ve Resim Yarışması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.