Besiad Yeni Yüzüyle Göörücüye Çıktı - Son Dakika
Yerel

Besiad Yeni Yüzüyle Göörücüye Çıktı

Besiad Yeni Yüzüyle Göörücüye Çıktı

Bodrum Esnaf, Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BEASİAD) aylık olağan toplantısında derneğin hazırlanan yeni logosu tanıtıldı.

26.01.2012 15:53

Bodrum Esnaf, Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BEASİAD) aylık olağan toplantısında derneğin hazırlanan yeni logosu tanıtıldı.

BESİAD aylık olağan toplantısı Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Başkanı ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve BESAİD Başkanı Engin Kaplan ve BESİAD yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "2009 'da EMİTT fuarına tek başıma gittim, o gün çok üzüldüm. Genel seçimle yerel seçimi ayrı koymamız lazım. O gün arkadaşlar 'Kocadon'un yanında gözükürüz' diye gelmediler. Ben belediye başkanı olduktan sonra siyasi kimliğimi bir kenara bıraktım. 2009'dan sonra Türkiye'nin ilk üç boyutlu filmini çektik. Üye sayımızı arttırdık. Sonra Bodrum'un stratejik planını yaptık. Bunların hepsini tek tek hayata geçirdik. Bodrum'un logosunu yaptık. Biz şehir turizmi yapıyoruz. Biz doğal güzelliğimizi pazarlıyoruz. Bizim turist profilimiz farklı. Ben kimseye rakip değilim. Bodrum kimseye rakip değil. Biz ekonomiye 2 milyar dolar katkı sağlıyoruz. Şimdiye kadar para almadık. Destekler alıyoruz proje bazında. Daha sonra alternatif pazarlar aradık. Bu sene 22 yurtdışı, 2 yurt içi fuara katılacağız. Geçtiğimiz hafta sonu yaptığımız değerlendirme toplantısında salonda yer kalmadı. Bundan sonra çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Yeni pazarlarla ilgili çalışmalarımız hızla sürüyor" dedi.

Belediye çalışmaları hakkında da bilgiler veren Kocadon, "Yürüyen bir Bodrum için kaldırımları genişletiyoruz. Ersan Gürsel'le birlikte proje çalışması yaptık. Diğer kurumlarla çalıştığımız için zaman zaman yavaşlama oluyor ancak çalışmaları yaz başına kadar yetiştireceğiz. Hala belli bir bölgenin kanalizasyona bağlı olmadığını gördük. 20'ye yakın iş yerinin bağlantıları yokmuş. Bu atık suyun nereye gittiğini kimse bilmiyor. Biz bunları yeniliyoruz. Neyzen Tevfik Caddesi'nde marinanın olduğu bölgede yol, ağaçların arasından geçecek. Atatürk Caddesi'nin bir özelliği var, Cumhuriyet Caddesi'ne alternatif bir cadde. Orada yürüyemiyordunuz. Ancak çalışma bittikten sonra orası daha çok insanın kullanacağı bir yol olacak" şeklinde konuştu.

BODRUM HALKI GECELERİ RAHAT UYUSUN

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon radikal kararlar almaktan korkmadığını ifade ederek, "Bodrum halkı geceleri rahat uyusun. Bodrum'un bütçesi 94 milyon TL, kullandığımız kredi 5 milyon TL. Biz su kaçağını düşürdük. Kendi imkanlarımızdan gelir elde ediyoruz. Alnım dik göğsüm ilerde gidiyorum. Radikal kararlar alıyorum ve uyguluyorum. İnsanlardan tepki de almıyorum" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Besiad Yeni Yüzüyle Göörücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement