Beyaz Perde Akşamlarının Konuğu Mesut Uçakan Oldu - Son Dakika
Yerel

Beyaz Perde Akşamlarının Konuğu Mesut Uçakan Oldu

Beyaz Perde Akşamlarının Konuğu Mesut Uçakan Oldu

Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği Beyaz Perde akşamlarının ilk konuğu yönetmen Mesut Uçakan oldu.

16.01.2012 12:49

Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği Beyaz Perde akşamlarının ilk konuğu yönetmen Mesut Uçakan oldu.

Necip Fazıl Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "Yeşilçam'da dini filmler" başlıklı sohbete katılan Mesut Uçakan günahıyla sevabıyla Yeşilçam'ı anlattı. Türk sinema tarihi hakkında genel bilgiler vererek başladığı konuşmasında Yücel Çakmaklı'nın Birleşen Yollar'ı çekmesine kadar yapılan dini filmlerin ticari mahiyette olduğunu vurgulayan Uçakan, "Yücel ağabeyin başlattığı Milli Sinema akımı ile dini filmler ticari bir meta olmaktan çıktı. Melodramlarla boğuşan Türk sineması fakir gencin zengin kıza aşık olması

hikayelerinden uzaklaşıp hayatta karşılığı olan gerçek filmler yapmaya başladı" dedi.

Keçiören Belediyesi Sinema Atölyesi Koordinatörü Yönetmen Öner Kılıç'ın sorularıyla şekillenen sohbette Mesut Uçakan eski tabirlerin ve tanımların önemini kaybettiğini söyleyerek yeni dönemin yönetmen sineması üzerinde şekillendiğini söyledi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, her başlıkta kültürel faaliyetlerini hızlandırarak sürdüreceklerini belirterek, "Bir sonraki Beyaz Perde Akşamları programımız Cüneyt Arkın ile Türk Sineması'nda Tarihi Filmler olacak. Ondan sonra da Türk Sineması'nda Komedi Filmleri ve Türk Sineması'nda Romantik Filmler başlıklarıyla bu etkinliklere devam edeceğiz" dedi.

Gerçekleştirilen sohbetin ardından Antalya Altın Portakal Film Festivali Halk Jürisi, Türkiye Yazarlar Birliği En İyi Yönetmen ve BİRSAD En İyi Film ödüllerini kazanan 1993 yapımı "İskilipli Atıf Hoca/Kelebekler Sonsuza Uçar" filmi gösterildi.

Türk sinemasında ilklerin yönetmeni olarak bilinen Mesut Uçakan, ilk Türk bilim kurgu filmi olarak kabul edilen "Kavanozdaki Adam", ilk defa başörtüsü meselesinin beyaz perdeye aktarıldığı "Yalnız Değilsiniz", ilk yargı eleştirisi sayılan "Reis Bey" ve ilk yakın tarih eleştirisi olarak bilinen "İskilipli Atıf Hoca/Kelebekler Sonsuza Uçar" filmlerinin yönetmenliğini yapmıştı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyaz Perde Akşamlarının Konuğu Mesut Uçakan Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement