Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık: "Çadır Kent Kurmak İçin Çalışmalara Başladık, Seyyar Mutfak Düzeneğini de Kurduk" - Son Dakika
Yerel

Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık: "Çadır Kent Kurmak İçin Çalışmalara Başladık, Seyyar Mutfak Düzeneğini de Kurduk"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık: "Çadır Kent Kurmak İçin Çalışmalara Başladık, Seyyar Mutfak Düzeneğini de Kurduk"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Şu ana kadar 52 TIR malzemeyi kara yoluyla, 41 TIR malzemeyi de deniz yoluyla olmak üzere toplamda 93 TIR malzemeyi afet bölgesine yolladık. Hemen ardından bölgede ihtiyaç duyulan, afet bölgesinde zarar gören vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını giderecek çadır kent kurmak için çalışmalara başladık. Buraya çadırlarımızın yanı sıra 40’ın üzerinde ev tipi konteyner sevk ettik. Ayrıca bölgede seyyar bir mutfak düzeneğini de kurduk. Bugün mutfağımız çalışmaya başlayacak” dedi.

09.02.2023 17:29  Güncelleme: 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Şu ana kadar 52 TIR malzemeyi kara yoluyla, 41 TIR malzemeyi de deniz yoluyla olmak üzere toplamda 93 TIR malzemeyi afet bölgesine yolladık. Hemen ardından bölgede ihtiyaç duyulan, afet bölgesinde zarar gören vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını giderecek çadır kent kurmak için çalışmalara başladık. Buraya çadırlarımızın yanı sıra 40'ın üzerinde ev tipi konteyner sevk ettik. Ayrıca bölgede seyyar bir mutfak düzeneğini de kurduk. Bugün mutfağımız çalışmaya başlayacak" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısı, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illerde de yıkıma yol açan depremlerde hayatını kaybedenler için yapılan 2 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Toplantının açılış konuşmasına ocak ayında şehit olan askerleri rahmet, minnet ve şükranla anarak başlayan Başkan Çalık, depremlerin hemen ardından Beylikdüzü Belediyesi olarak teyakkuza geçildiğini dile getirdi. AFAD tarafından Belediye'nin Hatay'da görevlendirildiğini söyleyen Çalık, yapılan çalışmalar hakkında da meclisi ve kamuoyunu bilgilendirdi.

Depremin vurduğu ilk andan itibaren planlı ve programlı bir şekilde hareket ettiklerini belirten Başkan Çalık, Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde Beylikdüzü Kaymakamlığı, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile 'Beylikdüzü Tek Yürek' felsefesiyle çalışmalara başladıklarını söyledi. Başkan Çalık, şunları kaydetti:

"BUGÜN SEYYAR MUTFAĞIMIZ ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK"

"Hatay çok ağır yaşadı bu depremi. AFAD binası da belediyenin bazı binaları ve itfaiye binası hasar görmüş durumda. Biz çalışmalarımıza ilk etapta arama kurtarma çalışmalarında görev alacak 24 kişilik MAG-AME kurtarma ekibini bölgeye sevk ederek başladık. Hemen ardından bölgede ihtiyaç duyulan, afet bölgesinde zarar gören vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını giderecek çadır kent kurmak için çalışmalara başladık. Uygun bölgeyi AFAD'dan belirleyip, projelendirdik. Bize İskenderun Limanı karşısında bir alan gösterildi. Buraya çadırlarımızın yanı sıra 40'ın üzerinde ev tipi konteyner sevk ettik. Ayrıca bölgede seyyar bir mutfak düzeneğini de kurduk. Mutfak malzemelerinin sevkiyatını yaptık. Bugün mutfağımız çalışmaya başlayacak.

"TOPLAM 213 KİŞİYİ HATAY İSKENDERUN'A İNTİKAL ETTİRMİŞ DURUMDAYIZ"

Beylikdüzü Tek Yürek hareket edecek' dedik ve bu sloganla sosyal medya üzerinden yardım duyurusu yaptık. Yardımlar, Pazar İstanbul Afet Sonrası Lojistik Destek Merkezi ve Kapalı Barınma Alanı'nda toplandı. Gönüllü vatandaşlarımız, iş insanlarımız akın akın geldi. Gelecek yardımların toplanması, tasnif edilmesi ve tırlara yüklenerek gönderilmesi amacıyla görev yapacak personellerimizi koordine ettik. Orada bulunan vatandaşlarımızla birlikte toplanan yardımları hem karayoluyla hem deniz yoluyla Hatay'a gönderdik. Şu ana kadar 52 TIR malzemeyi kara yoluyla 41 TIR malzemeyi de deniz yoluyla olmak üzere toplamda 93 TIR malzemeyi afet bölgesine yolladık. 12 kişilik Nefes Arama-Kurtarma ekibi, 18 kişilik AFAD gönüllüsü, 34 kişilik MAG-AME arama kurtarma ekibi ile birlikte toplam 213 kişiyi Hatay İskenderun'a intikal ettirmiş durumdayız. Dün itibarıyla yaklaşık 250 motorcuyu da bölgeye yolladık. Arazi motorlarıyla birlikte enkazlar arasında lojistiği sağlayacaklar. Yine Beylikdüzü Offroad Spor Kulübümüzü de yola çıkardık. 20 kişilik ekip 5 tane tam donanımlı arazi araçlarıyla yola çıktılar. Onlar da koordinasyon merkezinde lojistik desteğimizi sağlayacaklar."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık: 'Çadır Kent Kurmak İçin Çalışmalara Başladık, Seyyar Mutfak Düzeneğini de Kurduk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement