Beypazarı'nda İktisat konulu konferans düzenlendi.
Merkezi Ankara'da bulunan "Beypazarı Kültür Yardımlaşma Vakfı" organizasyonunda, Beypazarı Kaymakamlığı, Beypazarı Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları, Beypazarı Ticaret Odası, Beypazarı Derneği, Beypazarı Turizm Derneği, Esnaf Odaları, Okul Aile Birlikleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarının desteği ile İktisat konulu konferans düzenlendi
Konferasta konuşan Beypazarı Kültür Yardımlaşma Vakfı ikinci başkanı Mustafa Dızman, vakıf olarak bundan sonra da birçok panel ve söyleşi programı tertip edeceklerini söyledi.
Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya ise Beypazarı'nın Osmanlı döneminde 10 bin kişilik pazarların kurulduğu bir ticaret merkezi olduğunu belirterek, "Çalışkan ve üretken Beypazarı insanları ile Beypazarı önümüzdeki dönemlerde de tekrar ekonomik olarak görkemli hale gelecektir" dedi.
Konferansa Konuşmacı olarak katılan Sabancı Üniversitesi Öğretim üyesi ve Rekabet Forumu Direktörü İzak Atiyas da ekonomi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Atiyas, ekonomilerde devlet müdahalesinin az olmasını kaydederek, "Kamu tek başına müdahaleci olmamalı, müdahaleyi özel teşebbüsler sivil toplum kuruluşları eli ile yapmalı" dedi.
Atiyas, ekonomide sosyal sermayenin önemine dikkat çekerken, sosyal sermayenin kişilerin, kuruluşların ve devlet kurumlarının birbirine olan güveni olarak ifade edilebileceğini dile getirdi.
Atiyas sözlerini şöyle sürdürdü:
"İktisat ne yapmaya çalışır- İktisat politikası ne demektir- Piyasa mekanizması ne demektir- Biraz genel olacak ama Türkiye'yi bu konularda değerlendirip öyle bakmak lazım. Genelde dışarıdan bakıldığında bir iktisat akademisyeninin, iktisat konusunda her şeyi bilen biri zannedilir. Hiçte öyle değildir ve bu konuda televizyona çıkanlara da fazla inanmayın. Ben mesela mikro iktisat alanında uzmanlaşmış birisiyim, tarım ekonomisi hakkında çok az şey biliyorum. Hatırlarsanız son 20 yıla baktığınızda hep et fiyatları tartışma konusu olmuştur. İki kez de çok büyük tartışma konusu olmuştur. Bir kere hatırlarsınız deli dana olayı çıkmıştı. Bu olayın arkasından hemen tavuk fiyatları katlanmıştı. Ardından kuş gribi olayı çıktı ve halkımız tavuk almaktan imtina etti. O zaman yine et fiyatları çok aşırı bir biçimde fırlayıp yükseldi. İktisatçı konuya öyle bakmaz, iktisatçı konuya ve piyasa mekanizması açısından bakar. Çünkü iktisat bilimi denilen hikaye, aslında piyasa mekanizmasını anlamaya çalışan bir bilim dalıdır" diye konuştu.
- ANKARA
Son Dakika › Yerel › Beypazarı'nda 'İktisat' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?