Beyşehir Gölü Buz Tuttu - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Gölü Buz Tuttu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü'nün büyük bölümü aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu.

25.01.2012 11:01

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü'nün büyük bölümü aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu.

Gölün uzun zamandan beri ilk kez bu şekilde buz tutması Beyşehirlilerin sahil kesime akın etmesine yol açtı.

Karla birlikte ortaya çıkan kartpostallık güzellikleri ölümsüzleştirmeye çalışan Beyşehirliler, beyaz örtünün de doyasıya tadını çıkarıyor.

Beyşehir Gölü'nün donması nedeniyle balıkçılar da faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.

Beyşehir Gölü'nde yat işletmeciliği yapan Mehmet Kesen, gazetecilere yaptığı açıklamada, göldeki buz tabakasının kalınlığının 10 santime yakın olduğunu belirtti.

Kesen, Göl'de balıkçılık faaliyetlerinin de durduğunu belirterek, "Beyşehir Gölü'nde yeterli avlanma zaten yoktu. Balık olmadığından dolayı birkaç kişi avlanmaya çıkıyordu. Şimdi ise avlanmaya çıkmak mümkün değil. Balıkçılar, bugünlerde bulabilirse ek iş yapmaya çalışıyor, bulamazsa kahve köşelerinde kağıt oynuyor. Çünkü, yapacak başka şey yok" dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı da Beyşehir Gölü'nün buz tutması nedeniyle kıyılarda insanların buz tabakasının üzerine de çıkabileceğini söyledi.

Ancak bunun çok tehlikeli olduğunu ifade eden Taşcı, vatandaşları, üzücü bir durumla karşılaşılmaması için dikkatli olmaları konusunda uyardı.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir Gölü Buz Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement