Biga'nın İlk Kadın Köy Muhtarı Görevine Başladı - Son Dakika
Yerel

Biga'nın İlk Kadın Köy Muhtarı Görevine Başladı

Biga'nın ilk kadın köy muhtarı Ayşe Pınarcı görevine başladı.

14.04.2014 09:48  Güncelleme: 10:02

Biga'nın ilk kadın köy muhtarı Ayşe Pınarcı görevine başladı.

Adaylık sürecinde köyünü örnek bir köy yapacağı vaadiyle seçim çalışmalarını yürüten Pınarcı, seçimlerde Muzaffer Pamuk ile yarıştı. Seçim sonucunda Pamuk 122 oy alırken, Pınarcı ise 139 oyla muhtar seçildi.

Mazbatasını alarak görevine başlayan Pınarcı, seçim çalışmaları sürecinde verdiği sözleri yerine getireceğini, köyün su deposunu yenileyerek, köylüden su parası almayacağını söyledi.

Köylülere yemek ikramında bulunan Pınarcı, "Köyümüze kadın eli değdiğini göstermek istedim. 'Kadından muhtar olmaz' dediler. Bir kadının elinin değdiği her yerin güzelleştiğini birlikte göreceğiz. Bir polis eşi olarak Türkiye'nin her yerini gezdim, gördüm. Köylülerimin de görmesini istiyorum. Öncelikle onlara Çanakkale şehitliğini gezdireceğim göstereceğim. Köyümüzde kadınlarımızın da erkekler gibi kahvehanesi olacak" diye konuştu.

Kaymakam Fatih Genel de yeni Pınarcı'yı tebrik edip, "Muhtarımızın dedesi bir kaymakam çocuğu. Ne mutlu bize, ilçemizin ilk kadın muhtarı. Çok başarılı olacağına inanıyorum. Biz her zaman yanınızdayız" dedi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'nın İlk Kadın Köy Muhtarı Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement