Bilecik'te Gazze'de Ölen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Gazze'de Ölen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Bilecik’te, cuma namazı sonrası Gazze’de ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

18.07.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te, cuma namazı sonrası Gazze'de ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bilecik Şeyh Edebali Türbesi'nde bulunan Orhangazi Camii'nde cuma namazı sonrası Bilecik İnsanı Yardım Vakfı (İHH) ve Bozüyük İnsanı Yardım ve Eğitim Derneği üyesi bir grup, İsrail tarafından Gazze kentine yapılan saldırılarda ölen Müslümanlar için gıyabı cenaze namazı kılıp basın açıklaması yaptı.

Bozüyük İnsanı Yardım ve Eğitim Derneği Üyesi Ahmet Kutlu, İsrail tarafından Gazze kentine yapılanan saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Yüreğimizi yaralayan, çaresizliğimizi bir kez daha yüzümüze vuran, nefretimizi bin kat daha artıran bir gündemle, İsrail terör devleti tarafından Gazze halkının katledilmesi gündemiyle bir araya geldik. Bulunduğumuz mekan, bir dönem dünyaya İslamın evrensel mesajlarının ulaştırıldığı, tevhidin, adaletin, ilahi kelime tallahi yüceltildiği, ümmet şuurunun üç yeşertildiği, asırların tohumlarının atıldığı bir mekan olması açısından paha biçilmez değerler taşımaktadır. Yüreğimizde yaşattığımız bu evrensel değerlerin tekrar dünyaya hakim olacağı günleri özlemle beklemekteyiz. Bugün Gazze'de yaşadığımız vahşet, dün Bosna'da, Çeçenistan'da, Karabağ'da, Doğu Türkistan'da yaşadığımız hunharca katliamlardan farklı değil. Buradan İsrail terör devletine sesleniyoruz, Müslümanlar tekrar zulümleri durduracak güce erişecek ve o gün Müslümanlar sizin adalet anlayışınızdaki gibi hamile kadınları, kumsalda oynayan çocukları, camide ibadet eden yaşlıları değil; İslam adaletinin gereği olarak sadece suçluları cezalandıracak. Biz ve dünyanın bir çok yerindeki Müslümanlar bunun için çalışmaktayız. Çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmekteyiz. Belki yarın belki yarından da yakın mutlaka zelil olacaksınız. ve zafer er-geç inanların olacak. Rabb'im, çalışana mutlaka verecektir. Bizler sünnetullaha iman etmiş bir milletiz. ve buradan bu mesajın ulaştığı herkese sesleniyoruz, sizden birkaç isteğimiz var; kendimize, ailemize, özellikle çocuklarımıza, bugün Gazze'de İsrail'in, başka kıtalar da da diğer zalimlerin yaptıklarının unutulmasına izin vermeyelim" diye konuştu.

"EY İSRAİL TERÖR DEVLETİ KANLI VE PİS ELLERİNİ FİLİSTİN'DEN ÇEK"

Kutlu, açıklamanın sonlarında, İsrail'in kanlı ve pis ellerini Filistin'in üzerinden çekmesi gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Zulmün yıkılıp tevhidin ve adaletin hakim olması için yaşadığımız bu zulümleri gelecek kuşaklara aktaralım. Sevgi ve barışın tüm dünyaya hakim olması için savaş sevenlerden daha fazla çalışalım. Siyonizme destek olacak her türlü ekonomik faydadan, harcamadan uzak duralım. Müminlerin tüm mezhep taassuplarını bir kenara bırakarak fikir ve eylemde birleşmeleri için dua edelim çünkü kurtuluşun yolu bölük, pöçük olmaktan değil, ancak birlik-beraberlikten, vahdetten geçer. Buradan hükumete ve muhalefete, ülkemizin yönetiminde söz sahibi olan tüm kesimlere sesleniyoruz. İsrail terör devletiyle tüm askeri, ekonomik, kültürel ilişkileri kesin, bu devlet bir terör devletidir, konjonktüre, ülke menfaatlerine kurban edilemeyecek bir vahşet var ortada, bu vahşeti yapanlara zerre kadar faydası dokunmasın bu ülkenin, İsrail terör devletinden gelecek fayda bu ülkeye haramdır ve buradan İsrail'i ve İsrail'in katliamına sessiz kalan tüm devletleri şiddetle kınıyoruz. Tekerlekli sandalyede kana susamış İsrail'in attığı füzeyle şehit edilen Filistin'in manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin'in duasında dediği gibi Allah'ım ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum."

Orhangazi Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazına Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve çok sayıda vatandaş katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Gazze'de Ölen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement