Bilecik'te Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni

Bilecik\'te Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, İMKB Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Türkiye Geneli Kitap Okuma Yarışması'nın ödül töreni düzenlendi.

25.04.2014 18:05  Güncelleme: 18:14

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Türkiye Geneli Kitap Okuma Yarışması'nın ödül töreni düzenlendi.

Tören, Bozüyük İMKB Anadolu Lisesinin tanıtımını içeren bir slayt gösterisi ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Halil Ünal, 44 farklı ilden, 150 kadar liseden toplam 454 katılımcı ile bir buluşma gerçekleştirildiğini belirtti. Yarışma sürecinde haksız ve sert tepkilerle karşılaştıklarını ifade eden Ünal, "Vazgeçme aşamasına bile geldik. Ancak sağolsun İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hanifi Başıbüyük, bizi her aşamada destekledi ve onun manevi desteği ile devam ettik. Bir kez daha anladım ki, her şeye rağmen çare kitaptır. İşin aslı biz okullarda sessizce bir zihniyet açılımı, kitap açılımı yapmış olduk. Siz değerli katılımcılarımız ile 'Edirne'den Ardahan'a' söylemini gerçekleştirdik. Bizler bu sorumluluğumuzu tek başımıza üstlenemez, üstlensek de üstesinden gelemezdik. Bu yarışma kaybedeni olmayan bir yarışmaydı. Okuduğumuz kitaplar ödül olarak bize yeter. Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değdi mi bilmem ama derdimizi kitaplar aracılığı ile sessizce paylaştık" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük ise, projedeki asıl amacın Osmanlı'nın doğup büyüdüğü toprakları tanıtmak olduğunu kaydetti. Başıbüyük, "Sanıyorum amacımız hasıl oldu. Arkadaşlarımızın fedakarlığı ve idealizmi bizi bu projeden döndürmedi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene gelen okul temsilcilerine katılım belgeleri verildi. Türkiye'nin 44 ilde bulunan 150 okuldan 454 katılımcının yer aldığı yarışma sonunda birinciliği Sakarya Erenler Ali Dilmen Anadolu Lisesi öğrencisi Nida Nur Tek ve danışman öğretmeni Ali Akgün aldı. Yarışmanın ikincisi Bilecik Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sevde Bal ve danışman öğretmeni Nurdan Özen olurken, üçüncü Çorum İskil Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Ahmet Orcan ve danışman öğretmeni Cüneyt Erol oldu. Yarışmanın dördüncülüğünü ise Bursa Tan okulları Özel Fen Lisesi öğrencisi Nejla Mutlu ve danışman öğretmeni Emine Çimen elde etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • celal bektik: diğer sıralamaları bekliyoruz... 0 0 Yanıtla

Advertisement