Bilecik'te Polislerin Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Polislerin Mezuniyet Coşkusu

Bilecik\'te Polislerin Mezuniyet Coşkusu

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan 12.dönem 358 polis adayı yemin ederek törenle diplomalarını aldı.

14.06.2013 16:23

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan 12. dönem 358 polis adayı yemin ederek törenle diplomalarını aldı.

Beşiktaş mahallesindeki Polis Eğitim Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen tören öncesi Bilecik Belediyesi Mehter Takımı gelen polis adayları ailelerine ve misafirlere çaldığı marşlarla büyük alkış aldı. Polis Eğitim Merkezi'nin tören salonunda gerçekleştirilen diploma töreninde, dönem birincisi Muhammed Yağmur'un konuşmasının ardından Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Uğural bir konuşma yaptı ve ailelere seslenerek, "Çocuklarınızın bu mutlu gününde ne kadar mutlu olsanız, övünseniz azdır. Bugüne kadar Polis Eğitim Merkezimize ve size yakışır tavırlar sergilediler. Aile terbiyesi almış, ülkesini seven eğitimli gençler kazandırdığınız için sizi kutluyorum. Bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı yurdumuza ve milletimize daha faydalı olacak ve hizmet verecek şekilde yetiştirerek Emniyet Teşkilatına kazandırdık. Bu gururu sizinle paylaşmaktan son derece mutluyum" dedi.

Uğural, 2006 yılında Polis Eğitim Merkezi olarak açılan eğitim merkezinde 4 bin 696 polis memurunun teşkilat saflarına katıldığını belirtti. Polis eğitim sisteminde değişikliğe gidilerek diğer dönmelerden farklı olarak bu dönemde modüler eğitim sistemine geçildiğini anlatan Hasan Uğural "Öğrencilerimize teorik eğitimden çok uygulamalı eğitime ağırlık verilmiş, eğitimler 8 modül üzerinden yapılmaktadır. Mesleki eğiminizi aldığınız Bilecik ilimizin en önemli manevi değerlerimizden Şeyh Edebali'nin çağdaş kamu yönetimi için mihenk taşı niteliğindeki, "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" sözünü asla unutmayın ve hizmetlerin en iyisine layık olan halkımız için bu ilkeye uygun hizmet üretmek için gayret sarf edin. Yapılan eğitimlerin boşa gitmediğini görmek bizle mutlu kılmaktadır. Sizinle gurur duyuyorum. Polis adaylarımızın yetiştirilmesinde fedakarca çalışmalarından dolayı tüm personelime teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda ve hayatlarınızda başarılar temenni ediyorum" diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Hakan Özdöl ise konuşmasında "İnanıyorum ki sizler buradan aldığınız eğitimle polis teşkilatımıza gücüne güç katacaksanız. Şüphesiz ki meslek hayatınızda göstereceğiniz başarılarla bu yolun devam etmesinde önemli rol oynayacaksınız" dedi

Vali Vekili Ekrem Ballı ise "Ülkemizin değişik üniversitelerinden aldığınız diplomalarla geldiğiniz eğitim merkezimizde polis mesleğinin gerektirdiği temel bilgi, donanım gerekliklerini burada kazandınız. Ancak unutmayınız ki eğitim ömür boyu devam edecek bir süreçtir. Kendinizi eğitmeye, öğrenmeye devam etmelisiniz. Bugüne kadar devletimiz ve aileleriniz sizin eğitimiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Göreve başlayarak aldığınız eğitimin karşılığını fedakarlıkların karşılığını verme sırası siz de. Polis olarak yürüteceğiniz emniyet ve asayiş hizmetleri zor, ama bir o kadar kutsal ve onurlu bir görevdir. Aldığınız eğitim, kazandığınız becerilerle Türk Emniyet Teşkilatı'nda, ülkemizin asayiş ve güvenliğin sağlanmasında Anayasa ve kanunlardan aldığınız yetkileri hak ve hukuka bağlı olarak kullanarak, özveri ve fedakarlıkla çalışarak ülkemize ve milletimize önemli hizmetler sunacaksınız "şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kutlama mesajları okundu ve dönem birincisi Muhammed Yağmur Yıldırım yaş kütüğüne plaket çaktı. İlk 10 dereceye giren öğrencilerin diplomalarını ve hediyeleri Vali Vekili Ekrem Ballı ve protokol tarafından takdim edildi. Diploma töreninin ardından polis adayları yemin ederek polis marşını hep bir ağızdan söyledi. Polis adayları keplerini havaya atması ile tören sona erdi.

Törene, Özdöl, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harun Tuncel, Tugay Komutanı Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur ve daire müdürleri ile mezun olan polislerin aileleri de iştirak ettiler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Polislerin Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement