Ahmet Hamdi Tanpınar'ın edebiyat hayatı tüm yönleriyle kaleme alındı - Son Dakika
Yerel

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın edebiyat hayatı tüm yönleriyle kaleme alındı

Ahmet Hamdi Tanpınar\'ın edebiyat hayatı tüm yönleriyle kaleme alındı

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları tarafından Türk edebiyatının usta kalemi Ahmet Hamdi Tanpınar'ı anlatan "Bir Ses Ormanı Ahmet Hamdi Tanpınar" eseri okurlarla buluştu.

07.11.2022 14:54  Güncelleme: 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları tarafından Türk edebiyatının usta kalemi Ahmet Hamdi Tanpınar'ı anlatan "Bir Ses Ormanı Ahmet Hamdi Tanpınar" eseri okurlarla buluştu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, vefatının üzerinden henüz 60 yıl geçmesine rağmen hala hakkında en çok konuşulan, yazılan ve çalışma yapılan Tanpınar, yaşamı boyunca edebiyatın birçok türünde eser kaleme aldı.

Turgay Anar, Şerif Eskin ve Aykut Ertuğrul tarafından hazırlanan "Bir Ses Ormanı Ahmet Hamdi Tanpınar" kitabı, "Tanpınar'ın Kurmaca Dünyası", "Tanpınar'ın Şiiri", "Tanpınar'ın Estetiği ve Şehirleri", "Tanpınar'ın Eleştirmenliği", "Edebiyat Düşünce ve Tarihin Kavşağında Tanpınar" olmak üzere 5 ana bölümden oluşuyor.

Birçok ismin de katkı sunduğu kitap, Tanpınar'ın kalem tecrübesini çok yönlü bir bağlamda yeri geldiğince disiplinler arası bir perspektif kuşanarak ele almayı amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, önceki yıllarda Kemal Tahir ve Tarık Buğra gibi Türk edebiyatının diğer iki zirve ismi hakkında da kapsamlı kitaplar hazırladıklarını belirterek, "Bu kitap Türk edebiyatını derinden etkilemiş büyük bir sanatçıyı hak ettiği seslilikte anma gayretimizin küçük bir parçasıdır. Umuyorum ki onun hakkında yapılacak daha nice çalışmalara da kaynaklık edecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahmet Hamdi Tanpınar'ın edebiyat hayatı tüm yönleriyle kaleme alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement