Birleşik Taşımacılık Sendikası Üyelerinden Eylem - Son Dakika
Yerel

Birleşik Taşımacılık Sendikası Üyelerinden Eylem

Bilecik'te, KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi bir grup demiryolu çalışanı, demiryollarının özelleştirmesine karşı eylem yaptı.

20.11.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te, KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi bir grup demiryolu çalışanı, demiryollarının özelleştirmesine karşı eylem yaptı.

Bilecik Garı'nın bahçesinde toplanan grup adına konuşan BTS 1 No'lu Şube Başkanı Mithat Ercan, İstanbul'da başlattıkları yürüyüşün Ankara'da sona ereceğini söyledi.

Özelleştirmenin ardından Genel Müdürlükle defalarca görüşmelerine rağmen bir teminat alamadıklarını öne süren Ercan, şunları kaydetti:

"2015 itibarıyla kimin nerede, hangi görevde olacağı konusunda bir belirsizlik var. Bu konuda Genel Merkezimiz, defalarca görüşme yapmasına rağmen söylediklerine uygun yerde kalmaları konusunda bir teminat alamadık. İşte bu teminatı almak için 6 koldan Ankara'ya yürüyoruz ve bütün diğer sendikaların üye olan arkadaşları tarafından sıkıştırılıp baskı yaparak aynı baskıyı Ankara'ya yansımasını istiyoruz. Oradan, 'Evet bir geçiş süreci var ama bu geçiş sürecinde hiç bir arkadaşın burnu kanamayacak, herkes ikametine uygun yerde görevine devam edecek' sözünü almak için yürüyoruz."

Ercan, 24 Kasım'da Ankara'da olacaklarını sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Birleşik Taşımacılık Sendikası Üyelerinden Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement