Konya Bisiklet Sevenler ve Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, "Derneğimiz, Bisiklet İl Temsilciği ve Konya Bisiklet Platformu ile yapılan çalıştayda il ve ülke düzeyinde bisiklet sporunun geliştirilmesi konusu irdelenmiş olup, varılan sonuçların Ankara'da ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına taşındı" dedi.
Yılmaz, yaptığı açıklamada, bisiklet sporunda karşılaşılan sorunların olduğunu söyledi.
Diğer spor branşlarında olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar arası yarışmalara bisiklet müsabakalarının da dahil edilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Bu konunun Milli Eğitim Bakanlığına iletilecek. Dopingle mücadele için federasyonun tüm faaliyetlerinde kontrolün yapılması ile kontrolde pozitif çıkan sporcu ile birlikte antrenörün de cezalandırılması hususunun değerlendirilmesi ve bu konunun da Bisiklet Federasyonuna bildirildi" diye konuştu.
Yurtdışında bisiklet sporunda marka olmuş ülkelerden pratiği ve teoriği olan bisiklet antrenörlerinin getirilerek belirli bölgelerde eğitim çalışmaları yaptırmasının gerektiğini aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:
"Başarılı antrenörlerin yurt dışındaki seminer kurs ve yarışlara katılmaları hususunun Bisiklet Federasyonuna bildirildi. Bisiklet sporunu yaparken askere giden sporcularımız spora ara verdiklerinden dolayı olumsuz olarak etkilendikleri bir gerçektir. Bunun için Silahlı Kuvvetler bünyesinde spora devam edebilmeleri için halen var olan branşlara bisiklet branşının da eklenmesi ile ilgili hususun da Milli Savunma Bakanlığına iletildi. Aktif spor yapan lisanslı sporcuların düzenli bir sağlık kontrolü yapılmamaktadır. Yapılan kontroller, bilindiği gibi usulen yapılmaktadır. Bu durum sporcu sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bundan dolayı Genel Müdürlüğünüz emri ile sporcuların en az senede bir defa tam teşekküllü bir hastanede kontrolden geçirilmesi hususunda gerekli çalışmaların yapıldı. Ülkemizde bisiklet sporunun gelişmesi için en büyük etkenden birinin kriteryum yarışları olduğu bilinmektedir. Bunun için illerde yapılan yarışların şehir içlerinde yapılması hususunun da federasyona aktarıldı."
Yılmaz, Türk sporunun kalkınmasına katkı amacıyla başta bisiklet olmak üzere 500 personel istihdam eden firmalara en az bir branşta faaliyet göstermesi için kanuni düzenleme yapılması hususunun değerlendirileceğini bildirdi.
Bisiklet sporunun gelişmesi için en büyük etkenlerden diğer birisi de veledrom olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
"Ülkemizde Balıkesir ve Konya ilinde olan tesisler şu anda hizmet verememektedir. Bisikletin geliştiği ülkelerde veledrom bulunmaktadır. Bilhassa nüfusu çok olan büyük şehirlerimizde insanların yolda idman yapma imkanları yoktur. Bunun için veledrom zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Bu konunun Genel Müdürlük yatırımları arasında öncelikle değerlendirilmesi ile ilgili hususlardır." - Konya
Son Dakika › Yerel › Bisiklet Sporunun Sorunları Ankara'da - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?