Bitlis'te 49. Kütüphane Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te 49. Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Bitlis\'te 49. Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Bitlis İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen bir törenle 49'uncu Kütüphane Haftası kutlandı.

25.03.2013 15:52

Bitlis İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen bir törenle 49'uncu Kütüphane Haftası kutlandı.

İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Akif Pektaş, sürekli araştıran, bilgiyi arayan nesiller oluşturmak gerektiğini söyledi. Kütüphanenin ne kadar donanımlı olursa olsun içinde okuyucu olmadığı sürece boş bir binadan ibaret kaldığını ifade eden Pektaş, "İlk ayeti kerimesi 'Oku' olan, Bedir Savaşı'nda 10 Müslümana okuma yazmayı öğretenin serbest bırakıldığı ve 'İlim Çin'de dahi olsa gidin alın' buyruğuyla bizlere sürekli olarak ilmi aramayı emreden yüce peygamberin ümmeti olarak, bize düşen en ulvi görev, kütüphaneleri ilim ve bilim yuvası haline getirmektir. Okumanın yaşı yoktur. Okuma farkındalığının uyandırılması için öğretmenlere, kanaat önderlerine, gönül elçilerine büyük görev düşüyor. Kütüphanenin bilim yuvası olması için çaba sarf eden herkese gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Kütüphaneci Hakan Yücel ise, Türkiye'de ilk defa kütüphanelerinde "network marketing" sistemini uygulamaya başladıklarını söyledi. "Kütüphane Elçileri" adı altında bir proje uyguladıklarını ifade eden Yücel, "Kütüphane elçilerimizi okullardan seçiyoruz. Bu kullanıcılarımızı kütüphanemizi okullarında tanıtmaları, hizmetlerimizi anlatmaları ve yeni gelişmeleri okullarına aktarmaları için donatıyoruz. Böylece hizmet kalitemizi daha da artırıyoruz. Projemizi 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesinde, okullarımıza yaymayı ve tüm öğrencilere ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Artık Saklanmak İstemiyorum Bitlis Bedensel Engelliler Derneği (ASİBED) Başkanı Bayram Tutgaç da, 13 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşadığını ve kendisini geliştirmesinde yardımcı olan tek öğreticisinin kitaplar olduğunu belirtti. Tutgaç, "Dernek olarak kendimizi geliştirmek için kitaplardan yararlanıyoruz. İl Halk Kütüphanesi çalışanları, olmayan ayaklarımıza kadar hizmet getirdi. Çalışanlar uzun kış aylarında, istediğimiz kitapları evimize kadar ulaştırdı. Böylece boş zamanımızı daha iyi değerlendirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kütüphaneden en çok faydalanan Aslan ailesine ve öğrencilere ödül verildi.

Katılımcılar, programın ardından İl Emniyet Müdürlüğü'nce kütüphanede açılan kitap sergisini gezdi.

Programa, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muhsin Savak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Yoldaş ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör de katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'te 49. Kütüphane Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement