Bitlis'teki Gençlik Merkezlerinin Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Bitlis'teki Gençlik Merkezlerinin Faaliyetleri

Bitlis\'teki Gençlik Merkezlerinin Faaliyetleri

Bitlis Koordinatör Gençlik Merkezi Müdürü Rahmi Yıldız, merkezlerinde birçok dalda eğitim, kurs ve sportif faaliyetlerin düzenlendiğini söyledi.

29.09.2016 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Koordinatör Gençlik Merkezi Müdürü Rahmi Yıldız, merkezlerinde birçok dalda eğitim, kurs ve sportif faaliyetlerin düzenlendiğini söyledi.

Gençlik merkezlerinin gençlerin boş zamanlarını değerlendirdikleri, bilgi ve becerilerini ön plana çıkardıkları sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yapıldığı yer olduğunu ifade eden Yıldız, gerek günü birlik gerekse 5 günlük gezilerle yüzlerce genci 'Şehirler ve Kültürler Projesi' kapsamında gezilere gönderdiklerini belirtti. Yıldız, "Gençlerimiz evlerinden çıktıkları zaman dışarıda kötü alışkanlıklar edinmesi yerine buraya gelip gizli kalmış yeteneklerini ortaya çıkarabilirler. Şu an itibari ile merkezimize kayıtlı üyesi sayısı resmi olarak yaklaşık 6 bin civarındadır. Dil kursları, el sanatları kursları, ahşap boyama, sabun, ebru, çini, resim, biçki dikiş ve iğne oyası gibi kursları veriyoruz. Ayrıca tiyatro drama, bağlama, gitar, satranç, masa tenisi, Osmanlıca ve İngilizce dil kursları da merkezimizde mevcuttur. Öte yandan gençlerimiz sportif faaliyetler olarak ise masa tenisi, voleybol, kort tenisi, basketbol ve halk oyunları gibi kurslarımızı da merkezimizde alabilirler" dedi.

Yıldız, her yıl düzenlenen deniz ve doğa kamplarına 255 genci gönderdiklerini belirterek, "Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında 280 gencimizi Çanakkale, Nevşehir, Amasya ve Samsun olmak üzere tarih ve kültür gezilerine gönderdik. Yine bu projeye paralel olarak ise günü birlik proje kapsamında 800 kişilik gencimiz bu gezilere katıldı. İkinci dönem olarak da 19 Eylül-30 Kasım tarihler arasında düzenlenen ve halen devam etmekte olan 800 kişilik gezimiz mevcuttur" diye konuştu.

Gençlik merkezlerinde 'Yeni Bir Nefes' ile daha önceki yıllardan farklı bir formata geçtiklerini sözlerine ekleyen Yıldız, "Bu kapsamda gençlik merkezleri yönetim sistemlerinde değişiklikler yapılmaya başlanmıştır. Bu değişiklikler kapsamında bazı akademiler ve kulüpler kurularak her akademinin içinde ayrı ayrı eğitimler veriliyor. Bu akademiler, kulüpler ve eğitimler ise şu şekildedir. Enderun Değerler Atölyesi, bu atölyenin içinde değerler eğitimi, İslam ve ahlak düşüncesi, İslamofobi, Türk İslam bilginleri ve Anadolu'nun manevi kandilleri eğitimleri yer almaktadır. Dini İlimler Akademisinde ise Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammet (SAV) hayatı, temel dini bilgiler ve peygamberler tarihi yer almaktadır. Sosyal Bilimler Atölyesinde ise yakın tarih, edebiyatımıza yön verenler, dış politika, vatandaşlık bilinci, siyasal ve sosyal yapı, gençlik ve gençlik katılımı, 2023 vizyonu ve Türk edebiyatı yer almaktadır. Kişisel Gelişim Atölyesinde ise, iletişim, diksiyon ve hitabet, drama ve adab-ı muaşeret eğitimleri vardır. İnovasyon, uygulamalı girişimcilik eğitimi, inovasyon, sosyal medya ve medya akademisi gibi eğitimler yer alıyor. Dil Eğitimi Atölyesi, Osmanlıca, Arapça ve İngilizce eğitimleri vardır. Öte yanda bunlara ek olarak da edebiyat, tarih, bilim ve teknoloji, el sanatları, yöresel halk oyunları dansı, güzel sanatlar, fotoğrafçılık, müzik, medya, gönüllülük, çevre, karikatür ve mizah, satranç, spor, proje, uluslararası çalışmalar, tasarım, sağlık faaliyet ve kişisel gelişim olmak üzere 19 adet kulüp bulunmaktadır. Bakanlığımızın özellikle üzerinde durduğu faaliyetler atölyeler bölümündeki başlıklardan oluşmaktadır. Uluslararası hareketlilik projelerine katılımlarda gençlik akademisine öncelik tanınacaktır. Diğer faaliyet ve projeler ikinci derecede önem arz etmektedir" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'teki Gençlik Merkezlerinin Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement