Böbrek Hastası Eşine Hayat Verdi - Son Dakika
Yerel

Böbrek Hastası Eşine Hayat Verdi

Konya'da böbrek yetmezliği nedeniyle 1,5 yıldır diyalize giren Mehmet Elbiç (32), eşinden nakledilen böbrekle yeniden hayata tutundu.

20.02.2012 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da böbrek yetmezliği nedeniyle 1,5 yıldır diyalize giren Mehmet Elbiç (32), eşinden nakledilen böbrekle yeniden hayata tutundu.

Nakli gerçekleştiren Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Tavlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1,5 yıldır diyalize giren Mehmet Elbiç'e, eşinden alınan böbreğin başarıyla nakledildiğini ve çiftin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Kadınhanı ilçesi Atlantı beldesinde yaşayan Mehmet Elbiç de 1,5 yıl önce hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu ve diyaliz tedavisi görmeye başladığını söyledi.

Diyalize girmenin zor bir süreç olduğunu ifade eden Elbiç, Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde başarılı bir operasyonla eşi Elif Elbiç'ten (23) nakledilen böbrekle tekrar yaşama tutunduğunu anlatarak, "Eşime, yeniden hayata tutunmamı sağladığı için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Elif Elbiç de 5 yıl önce hayatını Mehmet Elbiç'le birleştirdiğini, organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Böbrek Hastası Eşine Hayat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement