Bolulu İşadamları Makedonya'ya Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Bolulu İşadamları Makedonya'ya Hayran Kaldı

Bolulu İşadamları Makedonya\'ya Hayran Kaldı

Bolulu Işadamlari Türkiye Ticaret Odası'nın (MATTO) davetlisi olarak Makedonya'ya gittiler.

19.06.2012 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolulu Işadamlari Türkiye Ticaret Odası'nın (MATTO) davetlisi olarak Makedonya'ya gittiler.

KOSGEB Uzmanı Esat Sarıyerli ile birlikte Makedonya'daki işyerlerini gezen Bolulu işadamları, MATTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Eyüp Kahveci tarafından karşılandı. Eyüp Kahveci, T.C Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Şenol Türkyılmaz, MATTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Uçak, MATTO İcra Müdürü Şahap Molaliev, MATTO Yönetici Asistanı Bilyana Stoyanoska ve Makedonya'daki esnaflarla birlikte Bolulu işadamlarının katıldığı bir seminerde Makedonya'daki iş dünyası hakkında iki saatlik sunum yapıldı.

MATTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Uçak, Bolulu işadamlarına Makedonya'da iş kurmalarını tavsiye etti. Eyüp Uçak, "Burada işçilik ucuz. Cevahir Holding burada 250 milyon Euro'luk konut yapıyor. Yine Limak burada çok ciddi işlere imza atıyor. Burada şirket kurmak çok ucuz, 5000 Euro'ya şirket kurabilirsiniz. Üretim yapacak firmalara büyük kolaylıklar var. Örneğin, devlet burada 10 yıl vergi almıyor. Ayrıca buradan Avrupa'ya ihracat da çok kolay" dedi.

Makedonya gezisine katılan Bolulu işadamları, 17 Haziran'da Bolu'ya büyük umutlarla döndü. Birçok işadamı Makedonya'da iş yapmayı düşündüklerini söyledi. Öte yandan, BOSİAD Başkanı İsmail Hakkı Özmen, BOSİAD'ın bu tür gezilerinin devam edeceğini söyledi.

(BV)

19.06.2012 22: 00: 56

TSI

NNNN - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolulu İşadamları Makedonya'ya Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement