Bombalı Saldırıya Uğrayan Lokomotif Bakıma Alındı - Son Dakika
Yerel

Bombalı Saldırıya Uğrayan Lokomotif Bakıma Alındı

Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde, PKK mensupları tarafından tren rayına döşenen patlayıcının yük treninin geçişi sırasında patlatılmasıyla hasar gören lokomotif bakıma alındı.

13.01.2016 12:23

Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde, PKK mensupları tarafından tren rayına döşenen patlayıcının yük treninin geçişi sırasında patlatılmasıyla hasar gören lokomotif bakıma alındı.

Olay, dün akşam saat 19: 15 sıralarında İpekyolu ilçesindeki Vali Ali Cevdet Bey İlköğretim Okulu civarında meydana geldi. Kapıköy'den 30 vagon ve yaklaşık 700 ton yükle Van'a gelen 53014 sefer sayılı yük treni, Vali Ali Cevdet Bey İlköğretim Okulu civarından geçişi sırasında PKK mensuplarının tren rayına döşediği El Yapımı Patlayıcı (EYP)'nın patlatılmasıyla hasar gördü. Olayda bir can kaybı yaşanmazken lokomotifin camları, farları ile çevredeki bazı evlerin camları kırıldı. Olası başka bir duruma karşı tren durmayıp gar müdürlüğüne gitti. Lokomotif, hasar gören makinist bölümü ile kırılan camların bakımı için sabahın erken saatlerinde TCDD Lokomotif Depo Müdürlüğüne çekildi. İşçiler lokomotifin kırılan camları ve hasar gören bazı aksamın tamirine başladı. Bir taraftan lokomotifte bakım onarım devam ederken, diğer taraftan patlamanın meydana geldiği yerde çalışma başlatıldı. Polis nezaretinde bölgeye giderek patlamada hasar gören traverslerin değişim çalışmaları başladı.

Öte yandan patlamanın etkisiyle rayların altındaki taşlar fırlayıp çevre ev ve iş yerlerinin camlarının kırılmasına neden oldu. Yol güvenliği tamamlandıktan sonra trenin yeniden sefere başlayacağı belirtildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bombalı Saldırıya Uğrayan Lokomotif Bakıma Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement