Bornova Belediye Başkanı İduğ, Egeli Yörük ve Türkmenlerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Bornova Belediye Başkanı İduğ, Egeli Yörük ve Türkmenlerle Buluştu

Bornova Belediye Başkanı İduğ, Egeli Yörük ve Türkmenlerle Buluştu

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Ege Bölgesi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği  ‘5. Nevruz Kutlaması ve Yörük Türkmen Toyu’na katıldı.

21.03.2023 10:10  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Ege Bölgesi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği '5. Nevruz Kutlaması ve Yörük Türkmen Toyu'na katıldı.

Ege Bölgesi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Ramazan Dumanlı'nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte federasyon üyeleriyle buluşan Başkan İduğ, katılımcılarla sohbet etti; Yörük kültürünün tanıtılması ve yaşatılması gerektiğine vurgu yaptı.

Oba Yörük Türkmen Müzesi'ni de gezen İduğ, Türkiye'de 10 milyon civarında Yörük olduğuna dikkat çekerek, "Bugün Yörük Türkmen kültürünü yansıtan bu ortamda hep birlikte baharın gelişini karşıladık. Bu kültürün tanıtılması ve değerlerine sahip çıkılması adına biz de Bornova Belediyesi olarak üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

İzmir Manisa Yolu üzerinde bulunan Oba Yörük Türkmen Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte depremlerde hayatını kaybedenler için Mevlid-i Şerif okutuldu, çeşitli ikramlar yapıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bornova Belediye Başkanı İduğ, Egeli Yörük ve Türkmenlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement