Bozüyük Semerkand Vakfı'ndan Soma İçin Mevlit - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Semerkand Vakfı'ndan Soma İçin Mevlit

Bozüyük Semerkand Vakfı\'ndan Soma İçin Mevlit

Bilecik’te Semerkand Vakfı Bozüyük Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Semerkand Haftası' etkinlikleri kapsamında Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen olayda hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.

24.05.2014 15:55

Bilecik'te Semerkand Vakfı Bozüyük Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Semerkand Haftası' etkinlikleri kapsamında Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen olayda hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.

Kasımpaşa Merkez Camii'nde öğle namazı öncesinde okunan mevlidin ardından, cami cemaati ve vatandaşlara ikramda bulunuldu. Semerkand Vakfı Bozüyük Temsilcisi İsmail Durmuş 22-29 Mayıs tarihleri arasını kapsayan haftanın 'Semerkand Haftası' olarak kutlandığını söyledi. Semerkand Haftası hakkında bilgi veren Durmuş,"Hayra adanmış bir ümmetin mirasının devamı için kurulmuş olan Semerkand Vakfı, tarih boyunca İslam coğrafyasında bilinen veya bilinmeyen isimlerle hizmet etmiş Ehl-i Beyt ruhunun bir şubesidir. Bu tarihi vazifenin ve hayırlı hizmetlerin coşku ile değerlendirilmesi, istişare edilmesi vesilesiyle 2 yıldır Mayıs ayının son haftasında Semerkand Haftası tertip ediliyor. İstanbul'un fetih tarihine de denk gelen bu hayırlı adım, bunca hizmetin teşvik edilmesini, 'bilinmiyor, görülmüyor' hissi uyandırması muhtemel birçok faaliyetin duyurulmasını sağlıyor. Allah rızası için yola çıkmış gönüllüler, Allah rızası için bir araya geliyor. Bizde bu yılki Semerkand Haftası'nda geçtiğimiz günlerde yaşanan elim maden faciasında hayatını kaybeden Soma şehitlerimiz için mevlit okutalım istedik. Allah kabul etsin" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Semerkand Vakfı'ndan Soma İçin Mevlit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement