Btso'da Toplantısında "Yolsuzluk İddiaları" Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Btso'da Toplantısında "Yolsuzluk İddiaları" Konuşuldu

Btso\'da Toplantısında "Yolsuzluk İddiaları" Konuşuldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) meclis toplantısında, savcılıkta görüşülen yolsuzluk iddiaları tartışıldı.

29.05.2012 22:04

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) meclis toplantısında, savcılıkta görüşülen yolsuzluk iddiaları tartışıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Hazır, konunun hukuka intikal ettirildiğini belirterek, "Önyargılı davranışları uygun bulmuyorum. Hukuk gereğini yapacak. Meclisten gizlenen ve saklanan bir durum söz konusu değil" dedi.

BTSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, İlhan Parseker'in yurt dışında olması sebebiyle vekili Mehmet Erhan başkanlığında yapıldı. Son zamanlarda kamuoyunda gündeme gelen odada taşımacılık işlemleri konusunda ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları, meclis üyeleri tarafından tartışıldı. BTSO Meclis Üyesi Halil Güleç, bütçe komisyonu yetkililerinin aldıkları sorumluluklarının gereğini yerine getirmeleri gerektiğini ifade etti. İddialarla ilgili açıklamalarda bulunan BTSO Başkan Vekili Ali Hazır ise, konunun savcılıkta görüşüldüğünü söyleyerek, "Konu hukuka intikal edildi. 'Şu suçludur' demek uygun değil. Suçlularsa cezalarını ödeyeceklerdir. Önyargılı davranışları uygun bulmuyorum. BTSO'nun maddi olarak kaybı söz konusu değil. Yapılan yanlışlıklar varsa hukuk buna cevap verecek. Olayın kararına savcılık karar verecek. Olay bizim kontrollerimiz dahilinde ortaya çıktı. İhbar üzerine yapılan bir şey değil. Yapılmış bir hatayı, savcılığa intikal ettirdik. Meclisten gizlenen ve saklanan bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

Hesapları İnceleme ve Bütçe Komisyonu Başkanı Erdem Tuna, "Bizim görevimiz, yapılan bütün harcamaların hesaplara işlenip işlenmediğinin kontrolünü yapmaktır. Bir kısım harcamalarda yönetim kurulu kararının olup olmadığını kontrolden ibarettir. Bunun dışında ne yönetim kurulunun harcamalarına karışma ne de mali hiçbir konuda yetkimiz yoktur. Bizim görevimiz tanımımız da aynen böyledir" dedi.

BTSO Meclis Üyesi Hüseyin Özdilek, olayla ilgili Ali Hazır'ın net bir şekilde açıklamada bulunmadığını iddia ederek, "Konunun ne şekilde geliştiği ile ilgili yüce meclisten net bir açıklama getirilmedi. Burada yolsuzluk varsa, siz neler tespit ettiniz; bunu yüce meclise açıklayınız. Bundan çekinmeyiniz. Buyurun, açıklayınız. Biz gazeteden, basından öğrenmeyelim. Biz de şirket sahibiyiz. Her ay bütçelerimize bakıyoruz. O bütçelerde bir kalemde büyük bir düşüş varsa bunun nedenini araştırıyoruz. Bütçe plan komisyonu üyeleri de bunu yapmalıydı" diye konuştu.

Meclis toplantısında Kosova Ticaret Odası Başkanı Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gerkxhaliu ve beraberindeki heyet de meclis toplantısına katıldı. Yaklaşık 15 dakika meclis toplantısını takip eden Kosovalı heyet, ardından programına devam etti. Başkan Gerkxhaliu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'e hediyeler takdim etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Btso'da Toplantısında 'Yolsuzluk İddiaları' Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement