Buca'da Yerli Malı Haftası ve Kooperatifçilik Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Buca'da Yerli Malı Haftası ve Kooperatifçilik Günü Etkinlikleri

Buca\'da Yerli Malı Haftası ve Kooperatifçilik Günü Etkinlikleri

İzmir’in Buca ilçesinde, Yerli Malı Haftası ile Kooperatifçilik Günü iki farklı etkinlikle kutlandı.

26.12.2015 12:20

İzmir'in Buca ilçesinde, Yerli Malı Haftası ile Kooperatifçilik Günü iki farklı etkinlikle kutlandı.

Buca ilçesinde, Yerli Malı Haftası ile Kooperatifçilik Günü etkinlikleri kapsamında bir panel düzenlendi. Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi ve İzmir Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (Köy-Koop) işbirliği ile düzenlenen panelde kooperatifçiliğin önemi anlatıldı. Buca Belediye Meclis Salonu'nda yapılan panele, Köy Koop İzmir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Akbulut, Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı ile Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Deniz İlhan da panelist olarak yer aldı.

Panelin açılış konuşmasını ise Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık yaptı. Köylerdeki yaşam alanlarının üretime dayalı bir kırsal kalkınma ile daha iyi hale getirileceğinin bilinci ile çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Işık, "Bizler ilçemizdeki köylerde, kooperatifçiliğin ve yasal mevzuatların oluşturulmasının ardından, organize tarım ve hayvancılık havzalarının oluşturulmasını istiyoruz. Üretim ve pazarlama noktasında kooperatifçiliği ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Bu konuda çalışmalar başlattık. Bundan sonraki süreçte hem kooperatifçiliğin canlandırılması hem de üretimin arttırılması ve bunların pazarlanması için elimizden gelen çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bizler her zaman için köylümüzün yanındayız. Herşeyin üretimle düzeleceğini, üretime dayalı bir kırsal kalkınma ile köylerdeki yaşam alanlarının daha iyi hale getirileceğini biliyoruz ve bu noktadaki çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kooperatifçiliğin uluslararası alandaki öneminden bahseden panelin konuşmacısı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, kooperatifçiliğin faydalarını hakkında bilgilerde verdi. Köy-Koop İzmir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Akbulut ise İzmir bölgesindeki kooperatifçilik örneklerinden bahsetti, üreticilerin merak ettikleri soruları cevapladı. Panelin diğer konuşmacısı Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Deniz İlhan da konuşmasında, belediye olarak yerel üreticilere verdikleri desteklerden ve köylerde düzenledikleri festivallerden örnekler verdi. İlhan, Buca Belediyesi'nin organik tarım alanında yaptığı ve yapacağı projeleri anlattı.

Programlar kapsamında ayrıca, Buca'nın köylerinde yetiştirilen ürünler, belediye binası önüne kurulan stantlarda vatandaşlarla satışa sunuldu. Organik pazar, vatandaşların adeta akınına uğradı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca'da Yerli Malı Haftası ve Kooperatifçilik Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement